novi sustav odvoza / ZG vrećice za miješani komunalni otpad od danas u prodaji: Evo što trebate znati i gdje ih možete nabaviti

Image

Fiksna mjesečna naknada za kućanstva iznosit će 45 kuna, a varijabilni dio ovisit će o količini vrećica koju korisnici kupe

15.9.2022.
12:29
VOYO logo

Novi sustav odvoza otpada u listopadu, nakon tromjesečne odgode, počinje 1. listopada. To znači da će korisnici prema novom modelu plaćati fiksnu mjesečnu naknadu za odvoz otpada u iznosu od 45 za kućanstva ili 90 kuna za pravne osobe i obrtnike.

Varijabilni dio, odnosno zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada plaćat će se kroz kupnju specijaliziranih vrećica od 10,20 ili 40 litara po cijeni od 20, 40, 80 kuna za deset komada, odnosno po 2,4 i 8 kn po jednoj vrećici. Vrećice kreću u prodaju od 15. rujna, odnosno danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Holdinga navode da će vrećice biti dostupne na više od 500 mjesta u gradu. U to su uključene, između ostalog, trgovine, trgovački centri, kiosci, poslovnice Zagrebačkog holdinga.

"Cilj novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada je smanjenje količina odloženog otpada i povećanje količina korisnog otpada", poručuju iz Holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrećice za plastiku i biootpad i dalje će biti besplatne. Međutim, oni korisnici koji imaju žute kontejnere uskoro ih neće više trebati jer će se plastika kao i prije moći odlagati u običnim plastičnim vrećicama.

Na interaktivnoj karti koju je objavila Čistoća možete provjeriti gdje u svom kvartu možete nabaviti nove vrećice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo