Već danas je bilo kolona / Znamo da nas očekuju sparine za vikend, ali kakva će biti prometna prognoza? Po svemu sudeći, gužve na svakom koraku

Image
Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Gužve i kolone obilježit će prvi vikend kolovoza

31.7.2020.
21:30
Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
VOYO logo

HAK je najavio velike gužve za ovaj vikend kada prelazimo iz srpnja u kolovoz.

Image
U Međimurju /

Policija treba vašu pomoć: Vlak naletio na ženu i usmrtio je, ali se ne zna njezin identitet

Image
U Međimurju /

Policija treba vašu pomoć: Vlak naletio na ženu i usmrtio je, ali se ne zna njezin identitet

Zastoji na sve strane

U petak ujutro zabilježena su čekanja na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, što se očekuje i za vikend. U petak poslijepodne predviđa se gust promet na autocestama A1 Zagreb - Split - Ploče i A6 Rijeka - Zagreb, kao i na autocesti A3 Bregana - Lipovac u smjeru istoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još veće gužve u prometu očekuju se u subotu, prvog dana kolovoza i to u smjeru juga, ali i prema unutrašnjosti. Najveće gužve očekuju se na autocestama A1 i A6 između naplatnih kućica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora i pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko, na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. 

Ništa bolje neće biti ni na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom te duž Jadranske magistrale (DC8) u blizini turističkih središta gdje se također očekuju gužve. Kolone bi se mogle stvarati i na Krčkom mostu, u lukama Zadar i Split te na pristaništima za sjeverno i srednjodalmatinske otoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do zastoja bi tijekom subote moglo doći i na naplatnoj postaji Lučko, kako na izlasku, tako i na ulasku u Zagreb. Kolone na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj mogle bi potrajati do večernjih sati.

Ništa bolje ni u nedjelju

U nedjelju, 2. kolovoza, od 10 do 18 sati, gužve se očekuju na svim cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, posebice na Lučkom, Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb - Macelj  i A4 Zagreb - Goričan, te na A3 Bregana - Lipovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duža čekanja očekuju se u većini trajektnih pristaništa i luka. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom redu plovidbe.

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/foto/2757190/zaguzvalo-se-na-granici-dugim-redovima-ne-vidi-se-kraj-a-za-vikend-se-ocekuju-jos-vece-guzve/
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo