ZBOGOM, DOKTORE! / Zoran Bahtijarević nakon 29 godina odlazi iz Klaićeve: 'Još sam dovoljno mlad i lud za nove početke'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bahtijarević nakon gotovo 30 godina u Klaićevoj bolnici odlazi na poziciju glavnog medicinskog časnika u UEFA-i

15.5.2022.
9:21
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon 29 godina i sedam mjeseci dr. Zoran Bahtijarević u petak je odradio svoj posljednji dan u Klaićevoj bolnici. Svoju karijeru nastavit će na poziciji glavnog medicinskog časnika u UEFA-i.

Bahtijarević je rođen 1964. godine u Splitu, a osnovnu, srednju školu i medicinski fakultet završio je u Zagrebu. Na čelu bolnice bio je od 2015. do 2018. godine, a nakon posljednjeg radnog dana oglasio se na Facebooku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema se tu što puno reći. Radio sam kako sam najbolje znao. Nastojao sam činiti dobro. Ako sam griješio (a jesam!!!), nastojao sam iskreno popraviti pogreške. I ne ponavljati ih.
Puno sam puta ovih dana čuo izraz da sam “pomicao granice”. Pa da sam bio ovakav i onakav… a ja sam samo slijedio Malog Princa i galeba Johnatana Livingstona. Gledao srcem. Usuđivao se letjeti neistraženim visinama. I bio gluha žabica. I pritom imao sreće", započeo je Bahtijarević.

Nastavio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreće, da sam imao obitelj koja me podržava i potiče pa i onda kada to nisam zaslužio. Koja me znala učiniti boljim čovjekom i od koje sam puno učio. I bez koje ama bas ničega ne bi bilo. Pa i sada, u ovoj odluci, moje tri cure stoje uz mene. I podnose moju tišinu i tugu danas. I na onaj svoj predivni, nenametljivi i tihi način daju mi znake da me razumiju. I čuvaju. Ne moraš uvijek čuti “volim te”, da bi znao da si voljen.

Image
Veliki intervju /

Zoran Bahtijarević za Vijesti.hr: 'Bojim se da bolnicu u Blatu nećemo vidjeti za mandata ove Vlade'

Image
Veliki intervju /

Zoran Bahtijarević za Vijesti.hr: 'Bojim se da bolnicu u Blatu nećemo vidjeti za mandata ove Vlade'

Sreće, da sam u Klaićevoj našao drugu obitelj. Koja me jednako tako poučavala, motivirala, inspirirala… pa ako i jesam pomicao granice, činio sam to zbog njih. S njima. Pa ću iz sveg srca i na sav glas reci: VOLIM VAS, DRAGI MOJI KLAIĆEVCI. Sve, bez iznimke!!! I uvijek ću vas voljeti. Jednom Klarićevac, zauvijek Klarićevac. Svi ste vi moji, zauvijek. Gdje god bio. I nadam se da ću ja ostati vas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreće, da sam radio nešto za sto sam pozvan, sto sam volio. Navodno je Konfucije rekao da, ako radiš sto voliš, nećeš morati raditi nijedan dan u životu. U mom je to slučaju potpuna istina.
Sreće, da sam imao učitelje koji su me usmjeravali i učenike koji su me gurali.
I sreće da nisam bas često puta u životu propustio zgrabiti Kairosa za čuperak. Pa sam na njegovim krilima “pomicao granice”.

U trenucima kao sto je ovaj, čovjek mora podvuci crtu i napraviti račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mome računu piše da moram reci hvala svima vama koji ste bili uz mene, koji ste me vodili, poticali, podupirali, gurali.. bez kojih ne bi ničega bilo. Hvala.

Na istom tom računu piše da moram reci oprostite svima onima koje sam povrijedio. Nije opravdanje, ali nikada mi to nije bila namjera. Oprostite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne bude tajni, jer ih u mome životu i nema puno: ne odlazim u mirovinu. UEFA mi je, nakon godina rada, ponudila da ovo sto sam radio do sada, kao glavni medicinski časnik (Chief Medical Officer), počnem raditi kao stalan posao i budem voditelj njene medicinske službe. Ogromno priznanje i veliki poticaj za liječnika iz jedne malene Hrvatske. Pa ću to do kraja godine činiti kao do sada, uz puno putovanja, a od siječnja ću, kako stvari stoje, svoj dom potražiti na obalama ženevskog jezera.

Vrijeme je da završim ovaj dugi post. Da mi Kairos ne bi utekao dok vam pišem. Zgrabit ću ga za onaj njegov čuperak čvrsto, objema rukama. I na njegovim krilima, sa svojom obitelji uza se i svima vama u srcu, ponovno poletjeti u nepoznato. I možda opet pomicati granice. Zašto ne? Još sam dovoljno mlad i dovoljno lud za nove početke", zaključio je svoju objavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo