GRADONAČELNIK PULE / Zoričić: 'Ako Gradsko vijeće bude mrcvarilo grad, pozvat ću ih da daju ostavke. Referendum? Vidjet ćemo'

'Ako kolegice i kolege podupiru razvoj grada, vjerujem da će poduprijeti prijedloge koje donosimo na dnevni red', kazao je Zoričić

5.5.2022.
20:35
VOYO logo

Grada Pula slavi svoj dan i 77. obljetnicu oslobođenja. Tim je povodom u Istarskom narodnom kazalištu održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Uručene su nagrade i priznanja istaknutim Puljanima. A građani uvijek podijeljeni. Dok jedni u gradu vide napredak, drugima ne odgovaraju ni vlast ni razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, svoj dan Pula je dočekala i s krizom vlasti. Naime, nezavisni gradonačelnik Filip Zoričić je raskinuo koaliciju s SDP-om i Možemo i izgubio većinu.

Sa Zoričićem je o toj temi razgovarala RTL-ova reporterka Petra Fabian Kapov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RADI SE PUNOM PAROM /

RTL ekskluzivno u drugoj cijevi Tunela Učka: Put Zagreb-Pula skratit će se na 2,5 sata, cestarina neće poskupjeti

Image
RADI SE PUNOM PAROM /

RTL ekskluzivno u drugoj cijevi Tunela Učka: Put Zagreb-Pula skratit će se na 2,5 sata, cestarina neće poskupjeti

"Grad funkcionira odlično jer u okvirima mojih ovlasti stvari funkcioniraju kako treba. Prvo Gradsko vijeće nakon raspada koalicije je odradilo točke dnevnog reda. U jednoj točci su se složili IDS i Možemo što nas je iznenadilo jer su u pitanju bili ljudski kapaciteti i potencijali našega grada. Idemo iz sjednice u sjednicu, prvi veliki ispit je rebalans proračuna u lipnju, vidjet ćemo hoće li se tu koplja lomiti. Što se tiče moje nezavisne liste i mene, dok god Gradsko vijeće ne mrcvari grad i funkcioniramo, ako budu mrcvarili grad pozvat ću ih da daju ostavke, a u tom kontekstu nisam upitan niti ja", kazao je.

Na pitanje jesu li izvjesni izbori, Zoričić je kazao da će se to tek vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izglasali smo proračun, vjerujem da će sve točke ići redovno do kraja ove godine. Rebalans, potom novi proračun. Danas je bio lijep dan, ljudi smo koji volimo svoj grad, grad je iznad nas, mi smo svi prolazni. U tom kontekstu vjerujem da ćemo donositi nove politike", kazao je Zoričić.

Osvrnuo se i na hotel na Valkanama koji je bio svojevrsni okidač raspada koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon otvaranja marine Polesane, to je drugi najveći projekt u turizmu, jedan od najvećih u Hrvatskoj. Hotel na Valkanama zadovoljava sve ekološke standarde, drži se prostornog plana, ne betonizira obalu, ostavlja ogroman prostor otvoren sugrađankama i sugrađanima. Ne dira se šuma Lungomare, otklonili smo sve upitnike koji su negativni za grad, radujemo se toj investiciji. Sve što je u okviru zakona ja kao gradonačelnik podupirem, a i ostali projekti koje nastavljamo je povratak Pule moru, izgradnja rive u suradnji s ACI-jem i Lučkom upravom, to su projekti koji nas čekaju, kao i izgradnja garažne kuće. U tom kontekstu nadam se potpori gradskog vijeća", kazao je.

Na pitanje hoće li biti referenduma o gradnji hotela na Valkanama, Zoričić je kazao da će to tek vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavlja se pitanje zakonitosti samog pitanja i svega skupa, sve ide svojim demokratskim tijekom", kazao je.

Prokomentirao je i kako će proći ostali projekti u gradu ako neće imati većinu u Skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako kolegice i kolege podupiru razvoj grada, vjerujem da će poduprijeti prijedloge koje donosimo na dnevni red. Miran sam i slobodan, ne robujemo većini, mislim da je to nova politika. Svima na m trebaju biti u interesu javni interesi i projekti koji razvijaju grad", kazao je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo