JURKOVIĆ ZA RTL / 'Žrtva i život Rudolfa Perešina svima su nam primjer kako čovjek voli svoju domovinu'

Gost RTL Danasa bio je general bojnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH

1.5.2020.
22:15
VOYO logo

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general bojnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio svima koji su sudjelovali u operaciji Bljesak, a posebno onima koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Vrhunski je to isplanirana i provedena operacija, bila je potrebna da bi proveli brzo i munjevito i postigli sve ciljeve: poraz protivnika oslobađanje zapadne Slavonije iI njezino komunikacijsko povezivanje s ostatkom Hrvatske the izbijanje na rijeku Savu i državnu granicu – za to je potrebna i prevlast u zračnom prostoru što smo u to vrijeme imali – u to je vrijeme hrvatsko ratno zrakoplovstvo imalo 71 nalet u ta dva dana’’, istaknuo je za RTL Danas Jurković u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Ivanom Franić.

Na borbenom zadatku u akciji Bljesak 2. svibnja 1995. poginuo je i jedan od heroja Domovinskog rata Rudolf Perešin, koji je 25. listopada 1991. godine, MiG-om 21 poletio s bihaćkog aerodroma i spustio se u Austriji, na aerodrom pokraj Klagenfurta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Njegova žrtva, njegov život svima nam je primjer kako čovjek voli svoju domovinu i u znak svega toga avion će imati posebno mjesto u Muzeju Domovinskog rata koji bi trebao biti otvoren za pet godina’’, kazao je Jurković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo