radosni trenutak / Župan Žinić posjetio prvu bebu i majci čestitao i u ime premijera: 'Pokazuje se zajedništvo u teškim vremenima'

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Dogovoreno je da će majka i dijete ostati u sisačkoj bolnici sve dok im se ne osigura prikladni smještaj

2.1.2021.
19:54
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Prvorođeno dijete ove godine u Hrvatskoj - dječaka Darisa i majku Natašu Safić, u sisačkoj Općoj bolnici posjetili su u subotu sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i dožupan Roman Rosavec u pratnji ravnatelja bolnice Tomislava Dujmenovića.

Nakon što je mladoj majci čestitao u svoje, ali i ime premijera Andreja Plenkovića, uz prigodne darove, župan Žinić je izjavio kako je to u cijeloj agoniji jedan radosni trenutak. "Ovo simbolično rađanje u prvoj minuti bolnice, je simbol da će 2021. godine krenuti u jednom boljem smjeru i da nas ove godine očekuje novi razvoj", rekao je Žinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreno je da će majka i dijete ostati u sisačkoj bolnici sve dok im se ne osigura prikladni smještaj. Kao što je poznato, grad Supetar s Brača, donio je odluku kako će obitelji Safić izgraditi kuću, što će biti trajno rješenje. 

Nakon posjeta, župan Žinić je rekao kako vjeruje da će se u idućim danima locirati preostali problemi. "Sustav sada dobro funkcionira, od lokalnih sredina do države. Utemeljili smo call centar gdje će se građani moći javiti sa svojim potrebama. Stradalim osoba je potrebna i psihološka pomoć i već ćemo u nedjelju uputit jedan stručni tim na teren", rekao je župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je zahvalu Vladi RH koja je sve svoje snage stavila na raspolaganje. "Velika materijalna pomoć je samo početak sanacije, kako bi se stanje stavilo pod kontrolu i ujedno sanirala manja oštećenja. Prema prvim procjenama imamo 8750 oštećenih stambenih objekata i veliki broj javnih objekata. Pred nama je prvi zadatak zbrinjavanja ljudi, a pritom ne želimo da itko bude zaboravljen. Prve su procjene da štete iznose oko tri milijarde kuna", rekao je Žinić. 

Žinić: Pokazuje se zajedništvo u teškim vremenima

Na Dan žalosti u Hrvatskoj, župan Sisačko-moslavačke županije u subotu je izrazio sućut obiteljima svih stradalih u potresu i istaknuo kako se zajedništvo pokazuje u teškim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
spojio ih rtl /

Aco Petrović mladu majku vidio u našem izvještaju, pa do nje i stigao: Uz razrušen dom njene obitelji postavio mobilnu kućicu!

Image
spojio ih rtl /

Aco Petrović mladu majku vidio u našem izvještaju, pa do nje i stigao: Uz razrušen dom njene obitelji postavio mobilnu kućicu!

Obraćajući se stanovnicima Sisačko- moslavačke županije, Žinić je rekao kako je prošla godina bila zahtjevna i teška za sve.

"U protekloj godini, koja je bila zahtjevna i teška za sve nas, gdje smo morali pokazati odgovornost jedni prema drugima, našu županiju pogodio je i potres koji je prouzročio veliku materijalnu štetu i odnio ono najvrijednije, a to su ljudski životi", rekao je Žinić i u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika izrazio sućut obiteljima svih stradalih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prisjetimo ih se u minuti šutnje i pomolimo kako se ovakva tragedija ne bi nikada ponovila, a svim ozlijeđenim u potresu izražavam želju za brzim oporavkom", poručio je župan Žinić.

"Iako tlo i dalje podrhtava, neka nam 2. siječnja bude podsjetnik kako ljudska hrabrost i srce pokazuju zajedništvo našeg naroda u teškim vremenima te djeluju kao jedno kako bi se umanjile štete i osigurali uvjeti za siguran i dostojanstven život", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada RH je na sjednici 30. prosinca 2020., proglasila je 2. siječnja Danom žalosti za sve stradale u razornom potresu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo