solidarnost iz Hrvatske / I Zagreb uz Tursku! Studenti poslali podršku prosvjednicima

Image
Foto: Facebook

Ovom akcijom studenti Fakulteta političkih znanosti uputili su podršku svim građanima Turske u njihovoj borbi te osudili prekomjernu i nedozvoljenu upotrebu sile policijskih snaga.

4.6.2013.
8:55
Facebook
VOYO logo

Studenti zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti i njihovi prijatelji u ponedjeljak su pred svojim Klubom organizirali simboličku akciju podrške građanima i građankama Turske, prenosi Libela.

Građani Turske se već danima nose s prekomjernim nasiljem i terorom turske policije, a sukobi su započeli u istanbulskom Gezi parku, koji su aktivisti čuvali od uništenja uzrokovanog izgradnjom shopping centra, nauštrb javnog interesa i javnog dobra. Međutim, kada su policajci upotrijebili suzavce, bitka za park je prerasla u nešto mnogo više - u borbu za pravo na prosvjed, građanske slobode te svrgavanje korumpiranih političkih elita.

Sukobi su se kasnije proširili cijelom Turskom s ciljem svrgavanja sve autoritarnije turske vlasti na čelu sa premijerom Erdoğanom.

Ovom akcijom studenti FPZG-a uputili su podršku svim građanima Turske u njihovoj borbi i osudili prekomjernu i nedozvoljenu upotrebu sile policijskih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo