izmijenjena verzija / 'Imat ćemo zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović kazao je kako će Hrvatska od jeseni imati zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer na koji način treba educirati djecu kako bi živjela duže, zdravije i kvalitetnije.

27.8.2013.
15:55
VOYO logo

Program zdravstvenog odgoja od prvog dana nove školske godine ponovno ulazi u učionice, no u nešto drugačijoj verziji od one prvotne. Takva promjena implicira kako program zdravstvenog odgoja ipak nije pao samo zbog proceduralnih pogrešaka, nego se interveniralo i u sadržaj istog, iako se isprva tvrdilo kako on nije sporan.

Teme kao što su homoseksualnost, ali i pornografija, prebačene su u više razrede osnovne, odnosno u srednju školu. O transrodnosti, temi koja je također izazivala žestoke polemike, učit će tek maturanti.

"Hrvatska će od jeseni imati zdravstveni odgoj koji će svima u svijetu biti primjer na koji način treba educirati djecu kako bi živjela duže, zdravije i kvalitetnije", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović za Tportal tijekom svog posjeta Splitu.

Službeno predstavljanje zakazano je za srijedu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo