nevjerojatna pljačka / Iz banke ukrao 60 tisuća eura i pobjegao 'na kavu' u Tursku!

Image
Foto: photos.com

Nevjerojatna krađa otkrivena je rutinskim provjerama koje su pokazale da je službenik podružnice Hypo-Alpe-Adria banke iz Sarajeva 'štimao' iznose novca pohranjenog u trezoru.

31.10.2013.
11:26
photos.com
VOYO logo

Zaposlenik podružnice Hypo-Alpe-Adria banke iz Sarajeva, koji je krajem prošlog tjedna ukrao iz trezora više od 300 tisuća eura, od kojih je brzom intervencijom službe sigurnosti banke najveći dio vraćen, s dijelom tog novca uspio je neometano pobjeći u Tursku pod izgovorom da "ide na kavu", prenio je u četvrtak sarajevski Dnevni avaz.

Ista je osoba, međutim, prije toga ukrala i 120 tisuća konvertibilnih maraka (oko 60 tisuća eura), no taj novac iz neobjašnjivih razloga nije vraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo ga otkrili, rekao nam je da ide na kavu i da će se ubrzo vratiti. Ali, više se nije vratio. Kasnije smo otkrili da je s koferom punim novca pobjegao zrakoplovom u Istanbul, ali i da nedostaje 120 tisuća KM", kazao je "Avazov" izvor iz banke.

Nevjerojatna krađa otkrivena je rutinskim provjerama koje su pokazale da je službenik "štimao" iznose novca pohranjenog u trezoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo je, međutim, nejasno kako to da E.Đ. nije bio čak ni suspendiran nakon prve pljačke te kako su mu dopustili da, kada je to učinio i po drugi put, "ode na kavu" i više se ne vrati.

Iz banke, međutim, krive službe sigurnosti u sarajevskoj i istanbulskoj zračnoj luci te postavljaju pitanje kako je uopće moguće proći kontrole, a da pritom nitko ne otkrije velike količine gotovog novca kojega je E.Đ. nosio sa sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava banke za sada je stupila u kontakt s obitelji E.Đ. koja s njim pregovara o mogućem povratku u Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo