prevarom do novca / Izmišljenim kvizovima prevarili ljude i izvukli milijune eura

Image

U sklopu akcije 'Graham' u Srbiji uhićeno je 18 ljudi, a sumnja se da su slične prevare organizirane i u okolnim zemljama. Način prevare bio je takav da slušatelje i gledatelje uključuju u programe preko telefonskih poziva i SMS-ova, a cijene istih su bile znatno više od redovnih tarifa.

30.11.2012.
8:05
VOYO logo

Više od 163.000 građana Srbije oštećeno je za oko 32 milijuna eura u izmišljenim televizijskim i radijskim kvizovima u posljednjih devet mjeseci.

Za prevaru su osumnjičeni direktor i zamjenik direktora tvrtke Fonlidet i direktor televizija Duga sat i Astro, piše Blic. Sumnjiči ih se da su u posljednje tri godine organizirali lažne kvizove i igre na sreću, a u prevari su sudjelovali i sami zaposlenici televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu akcije "Graham" uhićeno je 18 ljudi, a sumnja se da su slične prevare organizirane i u okolnim zemljama. Način prevare bio je takav da slušatelje i gledatelje uključuju u programe preko telefonskih poziva i SMS-ova, a cijene istih su bile znatno više od redovnih tarifa.

Pitanja u kvizovima su bila lagana, a čak su i zaposlenici zvali i namjerno griješili, dok bi slušatelji i gledatelji čekali na otvorenim linijama i plaćali svaku započetu minutu razgovora. U drugim slučajevima na pitanja se odgovaralo SMS-ovima koji su se naplaćivali i po 30 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu, koja zapravo nije ni postojala, uvijek bi osvojio neki pripadnik kriminalne skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo