KRAJ ZRAČNE OFENZIVE / Izrael pristao na kratko primirje

Image
Foto: BBC

Premijer Netanyahu je prihvatio egipatsko traženje prekida vatre u petak tijekom posjeta Gazi egipatskog premijera, koji bi trebao trajati tri sata, precizirao je neimenovani dužnosnik.

16.11.2012.
8:06
BBC
VOYO logo

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pristao je prekinuti zračnu ofenzivu na Pojas Gaze tijekom posjeta egipatskog premijera Hišama Kandila, rekao je jedan visoki izraelski dužnosnik, prenosi AFP.

Premijer Netanyahu je prihvatio egipatsko traženje prekida vatre u petak tijekom posjeta Gazi egipatskog premijera, koji bi trebao trajati tri sata, precizirao je neimenovani dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je Izrael u odgovoru naveo da će izraelske snage prekinuti vatru pod uvjetom da ne bude pucnjave iz Gaze prema Izraelu tijekom tog razdoblja.

Egipatski premijer je tijekom jutra stigao u Pojas Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelsko zrakoplovstvo je izvelo brojne zračne napade na Pojas Gaze u petak u zoru, trećeg dana intenzivne ofenzive na oružane skupine na tom području, prenosi AFP.

Od srijede navečer je bilo 130 udara, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Hamasa Islam Šahvan i spomenuo desetke udara na Gazu u petak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima glasnogovornika Hamasa od početka ofenzive "Stup obrane" ubijeno je 19 Palestinaca, među kojima ima djece i 235 je ranjeno.

Izraelska vojska je navela da je izvela 466 zračnih napada od početka operacije kojom žele eliminirati vojnog šefa Hamasa u Gazi Ahmeda Džabarija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelska vojska je potvrdila da je tijekom noći trajala raketna paljba iz Gaze na Izrael.

Od srijede je ukupno ispaljeno 280 raketa na Izrael, od kojih je 131 presreo proturaketni sustav Iron Dome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo