teška prometna u kraju / Kako se izlet pretvorio u najgoru noćnu moru?

Dva dana nakon stravične prometne nesreće kraj Lovrana u kojoj su u buktinji poginula tri motorista, preživjeli i dalje teško nalaze riječi. Izlet u Opatiju pretvorio se u najgoru noćnu moru čije će scene pamtiti do kraja života. Detalje prometne nesreće doznajte u prilogu!

23.4.2012.
18:29
VOYO logo

Dva dana nakon teške nesreće u istarskom Kraju, prijatelji poginulih ne mogu iz glava izbaciti strašne scene goleme buktinje, skršenih motora i urlika.

"Stravično, stravično! Tako nešto na filmu nisam vidio. To je stvarno buktilo, motori su gorili, ljudi... Stvarno ne možeš zamisliti nešto tako", prepričao je Salvadore Bajramović, preživjeli motorist.

Ni drugo jutro nakon nesreće Labinjani ne dolaze k sebi. Salvadoreova majka, prije nego što ju je sin nazvao i rekao da je preživio tragediju, znala je da se dogodilo nešto strašno.

Petorica prijatelja, s poginulim Klaudijem na čelu, vraćala su se iz Opatije kući u Labin. U susret im je, na svom motoru, dolazio Riječanin Marinko Nimac. Navodno je upravo on prešao u njihovu traku i direktno se sudario s Klaudijem. Ostali su se samo naslagali preko njih. Eksplodirao je nečiji rezervoar te u sekundi su svi bili u plamenu.

"Samo veliki plamen i kad sam ugasio taj plamen vidio sam kako ljudi gore. Prvo sam skočio do Saše Kočevara gasit vatru s njega", sjeća se Salvadore.

Pedesetogodišnji Marinko također je poginuo na mjestu. U domu za starije osobe u Rijeci, čiji je bio vlasnik, svi su još uvijek u šoku. Potpuno novi motor, s kojim je navodno skrivio nesreću, kupio je prije tjedan dan.

Treća žrtva, 52-godišnji Puljanin Branko Mađarević, vozio se iza Marinka. Uletio je u buktinju i također poginuo na mjestu.

Branko je bio trener skijanja i vrsni skipper, a posljednjih godina radio je u marini u Ičićima.

Obitelj i prijatelji mole Boga za 27-godišnjeg Sašu Kočevara koji se u riječkoj bolnici još bori za život. Opečena su mu pluća i ima teški potres mozga. Ostala trojica Labinjana prošla su s lakšim ozljedama. Njihovi susjedi pak tvrde da nesretni momci već godinama izazivaju sudbinu.

No, sad je kasno za bilo kakve lekcije jer ništa neće promijeniti sudbinu trojice muškaraca koji su svoj stravični kraj dočekali u istarskom Kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo