demonstrativno otišli iz sabora / Karamarko prozvao Vladu zbog 'birtijaške politike'

Image
Foto: Pixsell

'Napustili smo sabornicu tijekom rasprave o zastupničkim amandmanima jer nije ispoštovana procedura i Vlada nije raspravljala o zastupničkim amandmanima, koji su su zapravo amandmani građana', objasnio je predsjednik HDZ-a.

4.12.2012.
13:00
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je Vladu da nije poštovala proceduru time što na svojoj sjednici nije raspravila zastupničke amandmane, a predsjednika Hrvatskog sabora JosipaLeku prozvao je da ne štiti dignitet zastupnika.

"Napustili smo sabornicu tijekom rasprave o zastupničkim amandmanima jer nije ispoštovana procedura i Vlada nije raspravljala o zastupničkim amandmanima, koji su su zapravo amandmani građana", poručio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladu je prozvao zbog, kako je kazao, birtijaškog ponašanja, prepotencije, površnosti i nebrige za građane. "Nismo se, kada smo napustili sabornicu, ponašali kao uvrijeđene veličine, samo smo htjeli pokazati da ovako dalje više ne ide", kazao je Karamarko na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Predsjednika Sabora Josipa Leku prozvao je da u vođenju sjednica ne štiti dignitet zastupnika. "Ne može biti sitni loši asistent u komediji koju Vlada proizvodi u parlamentu", poručio je i dodao da Leko, koji je na čelu parlamenta, "na nemušt način" ne želi zaštititi interese građana, nego interese svoje partije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Šuker rekao je kako su izjave ministra financija Slavka Linića o tome je li Vlada raspravljala o zastupničkim amandmanima pune kontradiktornosti.

Gordan Jandroković ponovio je zahtjev HDZ-a iznesen jutros u sabornici da im se dostave fonogrami ili zapisnik s vladine sjednice na kojoj se raspravljalo o zastupničkim amandmanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome hoće li HDZ nešto poduzeti, Karamarko je kratko odgovorio kako će se o daljnjim koracima dogovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo