NIJE SE HTIO RUGATI / Karamarko se ispričao zbog izjave o 'autističnoj Vladi'

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ispričao se danas na Facebooku svima koje je uvrijedila njegova jučerašnja izjava o tome kako se Vlada ponaša autistično te istaknuo kako nije imao namjeru nikoga uvrijediti ili se rugati ljudima i djecom oboljelima od autizma.

30.4.2013.
20:45
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak da se Vlada ponaša autistično, te je najavio kako će nakon ulaska Hrvatske u EU zatražiti prijevremene parlamentarne izbore.

"Ova se Vlada ponaša autistično, ne zanima ih ničije mišljenje i mi ćemo nakon ulaska Hrvatske u EU tražiti prijevremene parlamentarne izbore, osim ako se svi skupa ne složimo da ova agonija treba trajati do besvijesti, odnosno do kraja njihovog mandata, što bi bilo katastrofalno za Hrvatsku", rekao je Karamarko novinarima uoči HDZ-ovog okruglog stola o rješavanju socijalnih i ekonomskih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovu su izjavu reagirali roditelji djece oboljele od autizma.

"U kontekstu u kojem ste koristili riječ autizam i autistični - iste ste koristili kako bi uvrijedli članove Vlade. U našem bogatom hrvatskom rječniku imate čitavu paletu riječi kojima možete opisati nečije stanje bez da uvrijedite osobe koje takve uvrede nisu zaslužile", poručila je na Facebook grupi "Pomozimo djeci s invaliditetom" u otvorenom pismu "Grupa roditelja djece s poteškoćama".

"Ovim putem Vas moramo upoznati i s činjenicama, poradi budućeg razumijevanja autizma i autističnog poremećaja, da osobe s autizumom nisu u stanju lagati, krasti i vrijeđati te primati plaću koju nisu zaslužili, jer se nigdje ne mogu ni zaposliti niti su u stanju bilo koju osobu po bilo kojoj osnovi uvrijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Karamarko odlučio je uputiti ispriku također na Facebooku.

"Dragi prijatelji, iskreno mi je žao zbog moje neprimjerene izjave. Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ili se rugati ljudima i djecom oboljelima od autizma. Ispričavam se vama, vašim obiteljima i svima koji boluju od autizma. Molim da prihvatite moju ispriku", napisao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javila se i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak koje je upozorila danas na neprimjerenost Karamarkova istupa i pozvala ga da se zbog toga javno ispriča te da se upozna s osobinama, ljudskim vrijednostima i teškoćama na koje osobe s autizmom nailaze pri ostvarivanju svojih potencijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo