NOVI ZAKON O GRADITELJSTVU / Kazne za nove kuće bez fasade i do 3000 kn mjesečno!

Image

Kod izgradnje novih kuća i zgrada ubuduće će biti propisan rok do 5 do 10 godina u kojemu će investitori, odnosno građani morati urediti fasadu i okoliš, a ukoliko to ne naprave u tom roku uslijedit će im kazna od 3.000 kuna mjesečno.

12.9.2013.
15:55
VOYO logo

Jedna od novina koju donosi paket novih zakona iz područja graditeljstva, koje je Vlada s današnje sjednice uputila na saborske klupe jesu novi zakoni o prostornom uređenju, gradnji i građevinskoj inspekciji, na kojima Ministarstvo graditeljstva radi već dulje vrijeme.

Kod izgradnje novih kuća i zgrada ubuduće će biti propisan rok do 5 do 10 godina u kojemu će investitori, odnosno građani morati urediti fasadu i okoliš, a ukoliko to ne naprave u tom roku uslijedit će im kazna od 3000 kuna mjesečno.

Zakon o prostornom uređenju i Zakon o gradnji donijet će i niz novina po pitanju lokacijske i građevinske dozvole. Lokacijska dozvola za najveći dio građevina će se ukinuti, no ipak će postojati, piše tportal.

Što se pak tiče građevinske dozvole, za njeno će izdavanje u budućnosti biti potrebna minimalna dokumentacija i investitor neće trebati platiti komunalni i vodni doprinos.

Rok za uređenje fasada odnositi će se samo na nove zgrade, dok starije kuće i zgrade nisu uključene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo