očekuje raspravu / Komadina: Neću glasovati za izbacivanje Linića iz SDP-a!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Komadina je novinarima na domjenku u povodu Dana Hrvatskog sabora rekao kako očekuje da će stranačka tijela odgovorno raspraviti ono što se događa, a na pitanje bi li premijer i predsjednik SDP-a trebao podnijeti ostavku na dužnosti koje obnaša.

30.5.2014.
14:58
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik SDP-a ZlatkoKomadina kazao je danas kako neće glasovati za izbacivanje bivšeg ministra financija SlavkaLinića iz stranke, ako dođe do takvog zahtjeva.

Komadina je novinarima na domjenku u povodu Dana Hrvatskog sabora rekao kako očekuje da će stranačka tijela odgovorno raspraviti ono što se događa, a na pitanje bi li premijer i predsjednik SDP-a trebao podnijeti ostavku na dužnosti koje obnaša, nakon što ga je Linić optužio za zlouporabu obavještajnog aparata odgovorio je: "To je stvar svakoga pojedinca, kako procjenjuje svoju odgovornost, a tijela su tu da rasprave o nama svima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da se stanje u SDP-u najbolje može opisati onom latinskom 'Quod licet Iovi, non licet bovi (Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu)'", rekao je Komadina i odmah dodao kako ne misli da je Milanović Jupiter ili da je Linić vol.

"Mislim da nisu tema njih dvojica, nego nešto drugo. Mi smo izgubili izbore i treba vidjeti i analizirati zašto smo ih izgubili, zašto su građani dali većinsko povjerenje stranci koja je objektivno sudski osuđena za upravljanje državom i, što je još važnije, zašto nisu izašli na izbore. Znači, tema je kako učiniti u Vladi da vratimo povjerenje, i kako učiniti u stranci da rejting prestane padati", ocijenio je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako SDP ima stranačka tijela koja moraju razgovarati o nastaloj situaciji, te podsjetio da će se u iduću srijedu sastati Predsjedništvo SDP-a, a nakon toga, u subotu, i Glavni odbor stranke.

Na pitanje može li premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović imati podršku stranke nakon Linićevih optužbi da je zloupotrijebio oobavještajni aparat kako bi se s njim obračunao, Komadina je odgovorio kako se osobno protivi "nabacivanju blatom" te kako je svaku optužbu potrebno dokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba se odgovorno ponašati. Građani očekuju pomake, ne očekuju ovo. SDP mora biti jak i stabilan, ne ovakav", kazao je Komadina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo