20 puta više nego u 1. valu / Danas dva koronarekorda u RH. Imamo 16.000 zaraženih, skupa PCR i antigenski testovi. Beroš vidi pozitivni detalj

Image
Foto: RTL

'U ovom trenutku nam je najvažnije da nemamo povećani broj hospitaliziranih s obzirom na porast broja zaraženih'

19.1.2022.
18:30
RTL
VOYO logo

Na vrhuncu smo petog vala. I prvi put s peteroznamennkastim brojem novozaraženih na PCR testovima. 

Od početka epidemije ne samo da rušimo jedan već dva rekorda. Kada se pogledaju valovi, vrhovi otkrivaju da je peti val, u kojem vlada omikron, najzarazniji. PCR testovi pokazali su da je u posljednja 24 sata zaraženo rekordnih 10.427 građana, ali to nije konačna brojka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom rekordu treba dodati i 5580 pozitivnih na brzim antigenskim testovima. Ukupno je tada više od 16 tisuća novozaraženih. I nikada više aktivnih slučajeva koronom zaraženih. 

U ovom trenutku potvrđenu koronu ima 56 208 građana, 20 puta više nego na vrhuncu prvog vala. Usporedimo li to s vrhuncima ostalih valova, bit će ih još i više. Tome treba pribrojiti i one u samoizolaciji, a takvih je i nekoliko desetaka tisuća. Preminulih ljudi danas je 45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vili Beroš:

"Danas imamo hospitaliziranih 1796 bolesnika što je četiri manje nego jučer. Međutim, jučer je bilo 37 više nego prethodni dan. Ali ipak možemo primijetiti da je ta dinamika pada hospitalizacija prisutna, odnosno u ovom trenutku nam je najvažnije da nemamo povećani broj hospitaliziranih s obzirom na porast broja zaraženih. S obzirom da na neki način izlazimo iz tog vremenskog okvira u kojem broj hospitaliziranih prati porast broja novozaraženih, vjerujem da će ovo biti dobar znak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo