izbjegavanje zaraze / Epidemija koronavirusa mijenja pravila i na grobljima: Pokopi u krugu obitelji, naklon za sućut...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog epidemije koronavirusa mijenjaju se uvriježene prakse i na grobljima

16.3.2020.
14:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Gradska groblja Zagreb preporučuju građanima da se ispraćaji pokojnika obavljaju u krugu članova obitelji, u prisutnosti što manjeg broja ljudi kako bi se izbjegli svi rizični kontakti i potencijalna zaraza.

Navode da su u dvoranama za ispraćaj pokojnika na svih 28 gradskih groblja osigurali sredstva za dezinfekciju ruku, višekratno se tijekom dana dezinficiraju prostori na grobljima i na krematoriju, kao i predmeti koji se koriste tijekom ispraćaja i sprovoda, poput kolica ili električnih automobila.

U Gradskim grobljima Zagreb navode da su njihovi zaposlenici upoznati s mjerama zaštite na radu koje se primjenjuju u takvim situacijama te mjerama samozaštite od moguće zaraze u kontaktu s drugim osobama.

Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na krematoriju postavljene su pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa koronavirusa te koliko god je to moguće održava međusobna odaljenost na više od metar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo