Novi načina cijepljenja / FOTO, VIDEO Krenuo covid-bus. Capak u Virovitici: 'Interes za cijepljenje pao. Treba tražiti inovativne načine'; Beroš komentirao incident u Zadru

Novi načina cijepljenja putem covid-busa u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se od 14. do 18 lipnja

14.6.2021.
9:15
VOYO logo

Cijepljenje Covid-busom počelo je na području Virovitičko-podravske županije, a ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak su na promociji novog načina cijepljenja u mjestima Stari Gradac i Otrovanec. 

Image

Covid autobus je krenuo. Capak u Virovitici: 'Interes za cijepljenje pao. Treba tražiti inovativne načine'

Image

Covid autobus je krenuo. Capak u Virovitici: 'Interes za cijepljenje pao. Treba tražiti inovativne načine'

Novi načina cijepljenja putem covid-busa u Virovitičko-podravskoj županiji provodit će se od 14. do 18 lipnja. U ponedjeljak, 14. lipnja,  cijepljenje će se provoditi u šest mjesta te županije: Stari Gradac, Otrovanec, Velika Črešnjevica, Turnašica, Špišić Bukovica i Bušetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inovacija u cijepljenju stanovništva dogovorena je ovaj tjedan na sastanku premijera Andreja Plenkovića i članova Vlade s novoizabranim županima u Zagrebu.

Covid-busevi će po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Beroš izjavio je nakon tog sastanka da će se orijentirati prema ruralnim područjima, a ideja je da se stanovnicima manjih naselja izađe u susret za cijepljenje i dođe 'do kućnog praga'.  Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija, naglasio je Beroš.

Epidemiološka situacija je povoljna 

Krunoslav Capak kaže kako je epidemiološka situacija povoljna: "Prošle godine smo imali nula, ove godine ne mislim da ćemo doći do nule, detektirali smo i indijski soj u RH."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepljenje nas štiti od teških oblika bolesti, učinimo što je najbolje za nas – cijepimo se. Moramo se cijepiti i čuvati zdravlje naših građana, a to možemo učiniti svi zajedno, čemu svjedoči i ova ideja s kojom smo krenuli danas. U izazovnoj smo situaciji, dolazi turistička sezona. U svijetu ima novih sojeva. Želimo odaslati poruku sigurnosti svima pa i našim gostima", rekao je Vili Beroš

Capak je naglasio kako je interes za cijepljenje pao te kako treba tražiti ovakve inovativne načine:  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo prema zajednici, ovaj autobus je prvi dokaz, učinit će cijepljenje dostupnijim onima koji su se možda dvoumili da li putovati do punkta za cijepljenje."

Beroš je komentirao i incident u Zadru. Kaže kako incidenta nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ostao dužan. Kakav bi bio ministar zdravstva da sam ostao sjediti. Zamolio sam da se maske stave. Moja isprika ako djelatnica ima zdravstvene tegobe. Nisu bitne ni te 2 kn, ali kao čovjeka me boli, jer nikad to ne bi napravio. Upute stožera su jasne ako se nekomu toliko približite potrebno je nositi maske."

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo