Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'ZADOVOLJNI SMO SITUACIJOM'

Grba Bujević u RTL-u Danas o ublažavanju mjera: 'Sve što je moguće treba omogućiti raditi'

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević gostovala je u RTL-u Danas

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević gostovala je u RTL-u Danas.

"Epidemiološka situacija nam je zadovoljavajuća, jako smo zadovoljni pa pohvaljujem sve građane jer su i oni pridonijeli tome da je ovakva epidemiološka situacija", kazala je Grba Bujević i dodala da Nacionalni stožer razgovara o promjenama mjera. 

"Prva donesena odluka i dokument su 19. travnja i intenzivno se o njima govori. Razgovaramo o svakoj mjeri kako bismo omogućili da se što više stvari promijeni", kazala je. 

Osigurati fizičku udaljenost

"S obzirom na epidemiološku situaciju, realno bi bilo gledati da tamo gdje se može osigura fizička distanca koju smo propisali i koja će ostati još neko vrijeme. Sve što je moguće treba omogućiti da se radi", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na pitanje bi li se u gradskom prijevozu, ako se otvori, morale nositi maskice odgovorila je: "Rekli smo već nekoliko puta da maskice trebaju nositi svi oni koji imaju respiratorne smetnje - bilo da šmrcaju, kašlju, da im curi nos... Sve što može kapljično prenijeti virus na nekoga", kazala je. 

"Pitanje je savjesti svih naših građana hoće li se toga pridržavati u javnom prijevozu. To su dileme o kojima stalno govorimo i koje će jednog dana biti tema razgovora, ali ovoga trenutka je još za to prerano", kazala je. 

Upravo se čita

Image
još jedan opoziv

Ovaj proizvod povlači se iz trgovina jer sadrži hepatitis E virus

Škole, vrtići, frizerski saloni

Na pitanje o mogućem otvaranju škola i vrtića, Grba Bujević je upitala kako bi se vrtićkoj djeci osigurala distanca. "To su mala dječica koja uzimaju jedno drugome igračke pa ih stavljaju u usta. Djeca vrlo često u vrtićima dobiju temperaturu, prehlađena su, cure im nosići. Valja o tome još razmišljati", kaže. 

Odgovorila je i na pitanje o mogućem otvaranju frizerskih salona. "Da me pitate kao ženu, prvo bih rekla da bih otvorila frizeraj. Ali, moram biti razumna i slušati epidemiološku struku. Za to je, mislim, još prerano. Ne mogu si zamisliti da me netko frizira, a da moramo imati distancu od dva metra. Nitko nema tako duge ruke. Nisam sigurna da bi se to dalo fizički izvesti", rekla je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"To se zove karantena, ali tamo su zdravi ljudi"

Na pitanje tko će kontrolirati karantenu u hotelu "I" i jesu li u opasnosti stanovnici Laništa, kazala je mještani Laništa nisu u opasnosti.

"Moramo reći da se to zove karantena, ali su to zdravi ljudi. To su potpuno zdravi ljudi, a ne bolesni. Oni su stavljeni u samoizolaciju iz određenih razloga. Oni su možda bili blizu kontakta ili su došli iz određenih zemalja i 14 dana tamo provode kako bi se utvrdilo da se neće razboljeti", kazala je te dodala da hotel "I" kontrolira lokalni stožer, odnosno Grad Zagreb. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pripremite se

'Korona boli kao sam vrag!': Naš čitatelj opisao svoje iskustvo s koronom i podijelio savjet što nabaviti da se pripremite za nju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba