Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
jasna poruka

Grbin o popuštanju epidemioloških mjera: 'Vlada pokazuje bezidejnost, lutanje i neznanje'

'Ponovno kreće novo popuštanje mjera bez ikakvih kriterija. Od listopada, ne samo mi iz oporbe, već i znanstvenici, upozoravaju Vladu da moraju postojati određeni kriteriji', kaže Grbin

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hina/ 13.2.2021. u 13:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u subotu je u Poreču poručio kako je Vlada u slučaju novog popuštanja epidemioloških mjera zapravo pokazala "potpunu bezidejnost, lutanje i neznanje". 

"Ponovno kreće novo popuštanje mjera bez ikakvih kriterija. Od listopada, ne samo mi iz oporbe, već i znanstvenici, upozoravaju Vladu da moraju postojati određeni kriteriji, jer svi moramo znati na temelju čega se donosi odluka o popuštanju, moraju biti određene brojčane vrijednosti ili pokazatelji", rekao je Grbin na konferenciji za novinare u Poreču.

Pozvao je Vladu da obznani konkretne kriterije upitavši se zbog čega se otvaraju kockarnice, a ne mogu se otvoriti restorani. 

U Zagrebu želim stručnost, poštenje, znanje i iskustvo 

Grbin je rekao i da je za one vlasnike objekata koji su zatvoreni ili im je zbog korona krize drastično pao promet potrebno osigurati kompenzaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Ona košta, ona se mora platiti iz državnog proračuna, a svi građani morat će i kroz svoje porezne prihode podmetnuti leđa da se ta kompenzacija napravi samo da i ovo malo ekonomije što je preživjelo zadnjih 30 godina u Hrvatskoj, može funkcionirati. Ako ćemo sada uništiti sve, zato što ne možemo izdvojiti novac za kompenzaciju poduzetnicima, onda gospodarstvo u Hrvatskoj neće biti, a onda će zavladati siromaštvo", ustvrdio je Grbin.

Dodao je kako, povrh svega, u Hrvatskoj postoje slučajevi gdje ljudi koriste svoj položaj da bi pomogli sebi ili svojim bližnjima za cijepljenja.

Upravo se čita

Image
subota u 22:40

Stižu nam studen i zima... hladniji no ikad!

"To je potpuno neprihvatljivo i pokazuje koliko je ova vlada ispod svake razine očekivanja", poručio je Grbin.

Potvrdio je da će svog kandidata za gradonačelnika Zagreba SDP predložiti za nekoliko dana i da je Joško Klisović u najužem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Podsjetivši da je vodstvo zagrebačkog SDP-a raspušteno, rekao je da je povjerenik preuzeo posao te se u ovih nekoliko dana razgovaralo s velikim brojem članica i članova SDP-a Zagreb.

"Očekujem da vodstvo stranke u slijedećih nekoliko dana obavijesti o tome koga će predložiti za kandidata. Joško Klisović je u najužem izboru za kandidata za gradonačelnika Zagreba jer se radi s o čovjeku koji odražava upravo ono što ja želim da novi SDP bude, a to je stručnost, poštenje, znanje i iskustvo. On je čovjek kakav treba Zagrebu i profil kakav treba Hrvatskoj", zaključio je Grbin.

Vladimir Sladonja, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Poreča

Istarski SDP na konferenciji za novinare obznanio je kako će Vladimir Sladonja, dosadašnji SDP-ov vijećnik u porečkom Gradskom vijeću, biti kandidat SDP-a za porečkog gradonačelnika.

"Nudim promjene i zaokret u odnosima koji su cementirani u Poreču u proteklih četvrt stoljeća, ali bez revanšizma", poručio je Sladonja dodavši kako je "SDP danas zadnja brana protiv klijentelizma i korupcije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik SDP-a Istre Vili Bassanese kazao je kako lokalna politika najvažnija za građane jer 85 posto kvalitete života građana ovisi upravo o lokalnoj politici.

Hina/ 13.2.2021. u 13:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije to baš mali problem

Izgubili ste miris i okus zbog koronavirusa? Evo kako ih možete pokušati vratiti

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba