Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

Hrvatska ublažuje stroge mjere: 'Odluka o otvaranju tržnica možda već sutra'

Nacionalni stožer razgovara s s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina o otvaranju tržnica

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL, POOL
Hina/ 6.4.2020. u 13:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u ponedjeljak da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

"Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete odluka o otvaranju tržnica će biti objavljena, očekujem da to može biti već i sutra", kazao je Božinović predstavljajući Saboru paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, oružnih listova i putovnica.

Izdano 520 tisuća e-propusnica

Odgovarajući na upite zastupnika Božinović je izvijestio da je do jutros izdano 520 tisuća e-propusnica te istaknuo kako linearan, a ne eksponencijalan rast broja zaražanih koronavirusom pokazuje da je situacija pod kontrolom.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vlada i premijer su među prvima detektirali da se nešto događa u Kini i onda i danas bilo je previše nepoznanica da bi se moglo govoriti o tome hoće li doći u Europu. No činjenica je da se razgovaralo i da nas ova epidemija nije iznenadila u odnosu na neke druge države", kazao je Božinović odgovarajući SDP-ovom Franku Vidovići koji je pitao zašto neke mjere nisu uvedene ranije ako je već 9. siječnja održan sastanak u Vladi oko koronavirusa.

Na upit Hrvoja Zekanovića (HRAST) hoće li se odustati od praćenje građana putem mobitela Božinović je kazao kako promišljaju o svim mogućnostima kako bi se smanjilo širenje zaraze.

Upravo se čita

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

"Kakvo je rješenje ovog pitanja i kako će se riješiti ne mogu reći jer to nije resor unutarnjih poslova. I ove metode koje su primijenjene mogu davati rezultate, ali sve će ovisiti o tome kako se epidemija bude razvijala", poručio je Božinović.

Lov nije požaljan

Odgovarajući Davoru Vlaoviću (HSS) što je s lovcima, Božinović je kazao kako prema preporukama epidemiološke službe lov nije poželjan jer predstavlja epidemiološki rizik i uključuje niz aktivnosti prije i poslije lova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Božinović je zahvalio je svim volonterima koji pomažu građanima tijekom ove krize pa tako i navijačkim skupinama koje su se angažirale.

Paket od četiri zakona kojima se produljuje valjanost isprava, kako bi građani što manje dolazili na policijske šaltere, podržala je većina klubova zastupnika, no SDP u tim zakonima ne vidi svrhu.

"Ovi zakoni služe za bacanje prašine u oči. Što vam vrijedi da možete izaći iz zemlje, ako se ne možete vratiti u nju. Ovi zakoni su bez svrhe", poručio je u ime SDP-a Ranko Ostojić.

Hina/ 6.4.2020. u 13:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
presica stožera

Božinović upozorio ugostitelje i najavio strože kontrole i kazne! Capak: 'Imamo rast od 45% u odnosu na prošli tjedan'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba