ŽUPANIJSKI STOŽERI / U Splitu zaraženo još 20 ljudi, jedna osoba preminula! Većina županija bez novih slučajeva zaraze

Nažalost, u Splitu je jedna osoba preminula

10.4.2020.
12:56
VOYO logo

U Hrvatskoj je 1407 osoba oboljelo od koronavirusa otkako traje epidemija, a od posljedica zaraze preminulo je 20 osoba.

Izliječeno je 219 osoba, a na respiratoru ih su 24 pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove brojke po županijama pratite u nastavku:

ISTARSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispitan je 51 uzorak brisa i svi su negativni na koronavirus, što znači da nema novooboljelih. Ukupno se zarazili 19 osoba otkako traje epidemija, a još je jedan unutar 24 sata izliječen. Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzeto je 46 uzoraka brisa te su dostavljeni u laboratorij u Zagreb. Rezultati će kasnije biti poznati.

ZADARSKO - KNINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Zadarske županije još su dvije osobe pozitivne na koronavirus pa je ukupan broj oboljelih u ovom trenutku 63. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je devet osoba od kojih je njih četiri u JIL-u, a tri na respiratoru i njihovo je stanje nepromijenjeno.

U Ortopedskoj bolnici u Biogradu trenutačno je sedam pacijenta, a čeiri su otpuštena. Od 63 oboljelih, 43 ih je vezano su uz ortopedsku bolnicu u Biogradu. Trenutačno je 611 ljudi u samoizolaciji, a njih 1615 ih je izašlo. Od jučer su u samoizolaciju je stavljeno 48 novih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje su dva liječnika pozitivna, a u izolaciji su 23 medicinska djelatnika. U posljednja 24 sata utvrđena su dva kršenja mjere o samoizolaciji.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je u splitskoj bolnici 94 pacijenta, devetero na respiratoru, jedan u teškim stanju. Njih petero je iz Splita, ostali iz Šibenika, Zadra i Dubrovnika. Novooboljelih je 20, a preminula je 93-godišnjakinja iz Doma. Bolovala je od nekoliko teških kroničnih bolesti, između ostalog i srce, a imala i pozitivan test na koronu. Ukupno, 40 štićenika Doma je pozitivno na virus, za njih osmero čekaju se rezultati.

KARLOVAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti u jednom domu za starije i nemoćne u Karlovačkoj županiji za sad nema slučajeva zaraze koronavirusom.

Potvrdila je to na današnjoj pressici županijskog Stožera civilne zaštite dr. Biserka Hranilović, kazavši kako do sad nema niti jedan pozitivan nalaz niti za jednog štićenika i zaposlenika bilo kojeg doma za starije i nemoćne, znači ni sv. Antun u Karlovcu niti bilo kojem obiteljskom domu, kojih je u županiji poprilično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSJEČKO-BARANJSKA

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obavljeno je ukupno 121 testiranje uzoraka na COVID-19 (95 s područja Osječko-baranjske, a 26 Vukovarsko-srijemske županije). Od nalaza s područja Osječko-baranjske županije samo jedan je bio pozitivan, i to osobe s prebivalištem u Osijeku. Ukupan broj oboljelih na području županije sada je 103, s time da su ukupno četiri osobe izliječene - objavljeno je danas (10. travnja 2020. godine) nakon redovite sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 28 osoba oboljelih na virus COVID-19, a na respiratoru su tri pacijenta (jedan pacijent premješten je danas na liječenje u Zagreb). U Općoj županijskoj bolnici Našice i dalje je jedna osoba na liječenju.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domovima za starije i nemoćne u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema nijednog slučaja zaraze koronavirusom, pa tako ni u onom u Vinkovcima za kojega je izražena sumnja da ima pozitivnih na Covid-19, a u županiji su ukupno potvrđena dva nova slučaja zaraze.

 Iz županijskog Stožera civilne zaštite u petak su rekli kako se broj oboljelih u županiji popeo na 32, a nijedan slučaj zaraze nije se pojavio u domovima za starije i nemoćne, kako u tri županijska tako ni u 28 privatnih, s ukupno 1212 štićenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo