SITUACIJA NIJE DOBRA / Koronavirus na svadbi u Splitu: Među 14 zaraženih su mladenka, glazbenici, fotograf...

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke po županijama

7.7.2020.
14:53
Kristina Stedul Fabac/Pixsell
VOYO logo

U ponedjeljak je bilo 69 novozaraženih u Hrvatskoj, najviše u Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji. Lokalni stožeri objavljuju nove podatke po županijama.

DUBROVAČKO-NEREVANSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom. Od uzoraka poslanih na analizu stigli su rezultati njih 33 i svi su negativni. Hospitalizirane su 4 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 4097 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 114 osoba, a od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su osobe novooboljele od koronavirusa. Obje osobe su s područja grada Kutine. Poznat je izvor zaraze kod svih osoba te su svi kontakti stavljeni pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 166 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 14 novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju. 10 osoba je iz Splita, 1 osoba iz Dugopolja, 1 osoba iz Podstrane, 1 osoba iz Trogira i 1 osoba iz Makarske.

Od ukupnog broja danas novooboljelih osoba 12 ih se dovodi u vezu sa svadbenim okupljanjem od prije nekoliko dana, dok se dvije osobe ne dovode u vezu sa spomenutim događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24sata doznaje da se zarazila mlada, sedam uzvanika, četiri glazbenika, fotograf, a nakon vjenčanja još dva kontakta jednog od zaraženih glazbenika. 

Svi novooboljeli epidemiološki su obrađeni, a njihovi kontakti se obrađuju. 160 osoba nalazi se u samoizolaciji. Nijedna covid pozitivna osoba ne nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, aktivno 17 slučajeva oboljenja, na području Šibensko-kninske županije. U protekla 24 sata na području naše županije još je jedna osoba pozitivno na COVID-19. Riječ je o mladoj muškoj osobi iz Vodica koja je kontakt poznate oboljele osobe i nalazi se na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku 17 je aktivnih slučajeva oboljenja na području naše županije, od kojih je 9 u Kninu, 3 na području Vodica, 3 u Šibeniku i po jedna osoba u Tisnome i Drnišu. Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 118 osoba, od kojih je 98 kontakt s COVID-19 pozitivnom osobom.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, pa tako niti kršenja te mjere. Od jučer je testirano 109 osoba. Unatoč porastu broja oboljelih, epidemiološka situacija u županiji je pod kontrolom, kažu iz županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je ukupno 104 uzorka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus (2 Đakovo, 1 Čepin, 1 Osijek). Svi novooboljeli su kontakti već evidentiranih pozitivnih osoba, a ukupan broj aktivno pozitivnih osoba trenutno je 251. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kliničkom bolničkom centru Osijek ukupno je hospitalizirana 21 osoba, dvije manje nego dan ranije, s tim da je jedna osoba i dalje na respiratoru.  
Samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za četiri kontakta novooboljelih, a pod tom mjerom na području županije trenutno je ukupno 834 osoba.

Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju samoizolacije, a prilikom 68 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 187 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj novooboljeloj osobi više, dok su četiri osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu 13 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 24 sata je testirano 352 osoba. Od 13 pozitivnih je jedna osoba je strani državljanin importiran iz Švicarske, sedmero su kontaktI već zaraženih, a za pet osoba se izvor zaraze ne zna.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagorskim Selima jedna je osoba oboljela od koronavirusa, priopćio je stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije u kojoj je sada pet aktivnih slučajeva zaraze.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PGŽ danas broji sedam novozaraženih od kojih je jedna liječnica iz KBC-a Rijeka, koja se pridržavala svih epidemioloških mjera na radnome mjestu. Tri osobe povezane su sa jednom maturalnom zabavom. Trenutno se obradjuju svi kontakti. Trenutno stanje u brojkama u ovoj županiji je 31 zaražena osoba i 74 izliječenih - potvrdjeno je iz PG stožera

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na koronavirus. Kako se navodi u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite, četiri pozitivne osobe su kontakti sudionika jednog privatnog okupljanja (svadba) izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija.

Jedna pozitivna osoba povezana je s javnim okupljanjem (Čobanijada) koje je održano u naselju Podcrkavlje 27. lipnja. Obzirom da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, molimo sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri. O ovom je događanju obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 83, dok je broj aktivnih slučajeva 38. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U Vrhovinama je utvrđen jedan slučaj Covida-19, riječ je o 83-godišnjoj žene koja je prevezena  u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, dobro je i nije na respiratoru, doznaje u utorak Hina u Općini Vrhovine.

Načelnik Vrhovina u Ličko-senjskoj županiji, Milorad Delić, rekao je za Hinu da je baka bila u posjetu kod kćeri u Ogulinu, u Karlovačko-županiji gdje je oboljela i odakle je prevezena na liječenje u zagrebačku Infektivnu kliniku.

„Ovaj slučaj smatramo potpuno izoliranim; vjerujem da se baka zarazila u Ogulinu i da nema opasnosti da bi se zbog toga pojavio još koji slučaj zaraze u Vrhovinama“, dodao je Delić.

I Stožer Civilne zaštite Ličko-senjskoj županije danas je priopćio kako je poznat izvor zaraze pacijentice iz Vrhovina, odnosno da je riječ o kontaktu iz druge županije (Karlovačke), i da nije povezano s ranije oboljelim osobama u Ličko-senjske županiji, tj. s Otočcem.

Ukupno je do sada u Ličko-senjskoj županiji oboljelo 29 osoba, sedam je aktivnih slučajeva,  21 osoba je izliječena, a jedna je osoba umrla.

Od sedam oboljelih dvije su osobe na liječenju u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti, dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja.
U posljednja 24 sata u županiji je provedeno  21 testiranje na koronavirus, u samoizolaciji je 46 osoba, te nije utvrđeno kršenje te mjere.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz Opće bolnice Pula. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 195 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđen 1 pozitivan.

Radi se o uvezenom slučaju, koji je bliski kontakt s pozitivnom osobom u Zagrebu.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirana su tri nova slučaja.

"U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 3 nove pozitivne osobe na COVID-19 ( 2 osobe iz Ivankova, 1 iz Vinkovaca). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 79, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno je u županiji 1 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 60 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2924. U samoizolaciji na području županije nalazi se 249 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 37 radnika (3 liječnika, 27 medicinskih sestara/tehničara i 7 nezdravstvenih radnika)", stoji u priopćenju stožera.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja je imala kontakt sa zaraženom osobom u obitelji. U samoizolaciji je 178 osoba, a s današnjim danom imamo 5 novoozdravljenih. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 142 uzorka. Na COVID odjelu OB Zadar smještene su 2 osobe, a jedna je na respiratoru na COVID JIL-u.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su 4 kršenja mjere samoizolacije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer su testirane 43 osobe i svi nalazi su negativni.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije sada je samo jedna osoba zaražena koronavirusom budući da je jedna oboljela osoba ozdravila.

Dvije osobe statistički se vode kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no one imaju samo prebivalište na području naše županije, nisu testirane i ne liječe se na području naše županije.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 5 osoba. Njihovi nalazi su negativni.

Do sada je obrađena ukupno 1.452 uzorka. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo