Uputili prijedlog Stožeru / Ministarstvo demografije zatražilo privremenu zabranu posjeta korisnicima domova za starije

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prijedlog je reakcija na pogoršavanje epidemiološke situacije na području Hrvatske

25.6.2020.
15:22
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo za demografiju uputilo je u četvrtak prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite da za sve županije žurno donese upute o privremenoj zabrani posjeta korisnicima i izlaska korisnika iz smještajnih ustanova za starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom.

Iznimka bi bile ustanove u kojima se pruža usluga smještaja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problemima u ponašanju za sve županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku taj je prijedlog uputilo s obzirom na pogoršavanje epidemiološke situacije na području cijele Hrvatske i pojave zaraze koronavirusom u većini županija. 

Image
Nagli porast /

U Osječko-baranjskoj županiji je čak 40 novozaraženih! Zaražen i đakovačko-osječki nadbiskup Srakić

Image
Nagli porast /

U Osječko-baranjskoj županiji je čak 40 novozaraženih! Zaražen i đakovačko-osječki nadbiskup Srakić

Također, Ministarstvo zahtijeva da se u skladu s potrebama zaštitnom opremom opskrbe svi pružatelji socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi u Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka pojave koronavirusa u Hrvatskoj, Ministarstvo je poduzimalo i nadalje će poduzimati sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi se na vrijeme postigla sigurnost i očuvalo zdravlje najranjivijih skupina u društvu, stoji u priopćenju. 

Ministarstvo ističe da je pridržavanje svih donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje bolesti COVID-19, a svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donošenjem mjera u svrhu sprječavanja širenja bolesti COVID-19, sustav socijalne skrbi će se nastaviti prilagođavati ovisno o epidemiološkoj situaciji jer pravodobna zaštita zdravlja korisnika i zaposlenika je najvažnija, navodi Ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo