nevjerojatno / Neke ni stroge kazne ne mogu zadržati kod kuće: Samoizolaciju prekršilo 7 ljudi u Istri, 11 u Splitu

Image
Foto: Robert Anić/Pixsell

U Dalmaciji su 152 osobe prilikom ulaska u gradove zatečene bez propusnica, doznaje se danas u policiji

27.3.2020.
11:44
Robert Anić/Pixsell
VOYO logo

Čak 11 osoba na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske u posljednjih se 24 sata nije pridržavalo mjera samoizolacije, a 152 osobe su prilikom ulaska u gradove zatečene bez propusnica, doznaje se danas u policiji. 

Policija jučer i jutros, osim u terminima dolaska i odlaska građana na posao u Split, nije evidentirala veće gužve niti duža čekanja na punktovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluga je to i vozača koji prate upute i savjete policijskih službenika, pripreme osobno iskaznicu i propusnicu prije dolaska na punkt, na čemu im policija još jednom zahvaljuje.

Policija podsjeća da su mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite donesene u cilju sprječavanja širenja bolesti, pa vas još jednom poziva građane na potrebu da ih se striktno pridržavatju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istri sedam osoba kršilo mjeru samoizolacije

Istarska policija je u posljednja tri dana sedam osoba zaustavila u pokušaju da, iako su pod mjerom samoizolacije, vozilom napuste svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka, pa ih je radi izricanja kazni prijavila Državnom inspektoratu.

 Iz policije u petak navode kako nastavljaju nadzirati provođenje odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, zbog čega su policijski punktovi postavljeni na ulaznim i izlaznim cestovnim pravcima svih istarskih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Neznatan broj građana nema valjanu propusnicu i ne ispunjavaju uvjete za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, te se njima uz upozorenje onemogućuje napuštanje" istaknula je glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

 Vitasović je ponovila kako je osobama koje se namjeravaju vratiti u mjesto prebivališta ili stalnog boravka omogućen povratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Od 13. ožujka policiji su ukupno poslane 224 dojave, od čega je 46 osoba zatečeno u kršenju samoizolacije.

 Vitasović je upozorila osobe u samoizolaciji da se obvezno moraju pridržavati te mjere, odnosno ne izlaziti iz kuće niti ostvarivati socijalne kontakte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "U interesu je to očuvanja njihova zdravlja, zdravlja njihovih najbližih i šire zajednice te ključno da bi se spriječilo širenje COVID-19", poručila je.

 Građane je podsjetila i na zabranu zadržavanja na ulicama, šetnicama, u parkovima i javnim površinama. Najavila je da će policija, s obzirom na predstojeći vikend, pojačano nadzirati šetnice i uobičajena mjesta okupljanja kako bi se izbjegli socijalni kontakti većeg broja ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kršenja samoizolacije u karantenu

Stožer Civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji u četvrtak je dobio više od 400 dojava o kršenju te mjere, pa je od lokalnih stožera zatražio da budu još restriktivniji kod izdavanja propusnica za kretanje unutar županije. 

Pritom je najavio kako će ubuduće svi oni koju krše mjeru samoizolacije biti odvedeni u karantenu, "jer ne možemo dozvoliti da netko neodgovorno šetnjom ugrožava živote drugih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Od sada oni koji budu tako nešto radili ići se pod nadzor policije", poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo