dostupna su sva cjepiva / Nestašica cjepiva nije dugo potrajala. Od danas u Rijeci opet na raspolaganje i Pfizerovo cjepivo

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jučer je drugi dan zaredom rušen rekord broja novih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji

7.1.2022.
8:43
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer smo izvjestili da je u nekim županijama ponovo zavladala nestašica cjepiva proizvođača Pfizer/BioNTech. Tako su se u Međimurskoj i Prigorsko-Goranskoj županiji građani ovih dana mogli cijepiti samo s dostupnim cjepivima drugih proizvođača.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, prof. dr. Vladimir Mićović, za Novi list je objasnio kako se radi o privremenoj nestašici, te kako bi nove doze Pfizerovog cjepiva trebale stići već sutra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je svima koji se žele cijepiti na području Primorsko-goranske županije od jutros opet na raspolaganju cjepiva svih proizvođača, pa tako i Pfizera.

Image
Ali, zato ima drugih cjepiva! /

U nekim županijama opet nestašica Pfizera, kažu privremena, a apeliraju na booster: 'Uzalud sam došao na cijepljenje'

Image
Ali, zato ima drugih cjepiva! /

U nekim županijama opet nestašica Pfizera, kažu privremena, a apeliraju na booster: 'Uzalud sam došao na cijepljenje'

"Pored svih apela da građani prime i treću dozu jer omikron napada, oni to cjepivo zapravo nemaju. Što je najtragičnije, nigdje nema obavijesti o tome, tako da ljudi dolaze uzalud na Zamet i Nastavni zavod za javno zdravstvo u Rijeci gdje im se za booster nudi samo Modernino cjepivo“, kazao je jučer nezadovoljni Riječanin za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se radi o kašnjenju zbog blagdana. Noćas je stigla obavijest Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kako će u dvorani na Zametu danas biti moguće cijepiti se bez prethodnog naručivanja u periodu od 8 do 18:30 sati, a dostupna su cjepiva svih proizvođača.

"Podsjećamo, u dvorani na Zametu građani se mogu cijepiti svakog radnog dana od 8:00 do 18:30 sati, a subotom u zgradi NZZJZ PGŽ , na adresi Krešimirova 52a, u istom terminu. Ostale dane od ponedjeljka do petka u prizemlju zgrade Zavoda organizirano je cijepljenje isključivo za trudnice, posebno naručene pacijente i pacijente s indikacijom za istovremenu primjenu drugih cjepiva zajedno s cjepivom protiv bolesti COVID-19. NZZJZ PGŽ poziva sve građane koji još nisu primili booster dozu, da s obzirom na zabrinjavajuću epidemiološku situaciju s omikron sojem COVID-19, to učine što prije kako bi zaštitili sebe i druge", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatno, jučer je drugi dan zaredom rušen rekord broja novih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji. Otkriveno je 1.200 novih slučajeva zaraze na ukupno 3.681 obrađeni test.

Broj aktivnih slučajeva u PGŽ-u porastao je na 5.153. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka liječilo se 109 pacijenata s dijagnozom COVID-19, od čega njih 13 uz pomoć respiratora. U riječkoj bolnici preminule su tri osobe, a broj preminulih u PGŽ-u od početka četvrtog pandemijskog vala narastao je na 267.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U KBC-u Rijeka sve je spremno za povećanje broja pacijenata zaraženih koronavirusom koji će trebati bolničko liječenje, a za koje se ravantelj riječke bolnice prof. dr. Alen Ružić nada da neće doći.

Riječka bolnica posljednjih tjedan dana bilježi blagi porast bolesnika oboljelih od COVID-19, a za razliku od prošle zime, pa i snažnog proljetnog vala, osim cjepiva kao glavnog oružja protiv zaraze koronavirusom, u riječkoj je bolnici od konca prošle godine dostupan i lijek za određene rizične skupine imunokompromitiranih bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo