Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Laboratorijska pretraga

Ravnatelj o ocu koji je iz samoizolacije doveo dijete u bolnicu: 'Nije bio u pitanju život djeteta'

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Hina/ 26.3.2020. u 13:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić demantirao je u četvrtak opravdanje oca, koji je tijekom samoizolacije doveo dijete u bolnicu, a kasnije je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, da je to napravio jer je u pitanju bio život djeteta.

"Razumijemo osjećaje i zabrinutost oca za bolesno dijete, međutim potpuno su neistinite izjave oca medijima da je u pitanju bio život djeteta. Radilo se o laboratorijskoj pretrazi za koju nije bila izdana hitna uputnica, i to dva tjedna nakon što je ambulantni pregled obavio pedijatar", ističe ravnatelj Klaićeve.

Otac je medjima rekao kako je u pitanju bio djetetov život pa je u takvoj situaciji postupio kako je znao. Slučaj je izazvao uzbunu u javnosti jer je došao u Klaićevu dok je bio u samoizolaciji, a istoga dana potvrđen mu je pozitivan nalaz na koronavirus.

"Čak da se radilo i o hitnoj pretrazi ili pregledu, takav postupak nema apsolutno nikakvog opravdanja, jer dijete na pregled može dovesti druga osoba ili u slučaju hitnosti može biti dovezeno kolima hitne pomoći", kaže Roić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S obzirom da je zbog potresa jedna bolnička zgrada privremeno izvan funkcije, ravnatelj Klinike za dječje bolesti kaže da su zahvaljujući izuzetnom angažmanu djelatnika u drugoj zgradi ustrojene sve neophodne bolničke aktivnosti i implementirani protokoli za sve predvidive epidemiološke situacije.

Zahvalio se brojnim pojedinicima, institucijama i udrugama koji su od prvog trenutka ponudili konkretnu pomoć i dali veliku podršku Dječjoj bolnici.

Upravo se čita

Image
za premijera sve

Dan nakon incidenta s 'milijuntom putnicom' iz Zračne luke Zadar muk. Turističke zajednice zanimljivog gledišta

"Apeliramo na maksimalnu odgovornost i ozbiljnost roditelja, štiteći druge štitite i svoju djecu i sebe, time nam omogućujete da vam budemo na usluzi", poručio je Roić.

Hina/ 26.3.2020. u 13:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
33 nova slučaja

Veliki skok broja zaraženih u Sisačko-moslavačkoj županiji, imaju najviše slučajeva dosad!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba