denis čupić / RTL provjerio kako su trgovine dočekale ukidanje mjera: 'Nećemo od danas do sutra skidati naljepnice, dozatore'

Kaže kako već dvije godine upozoravaju da je mjera bila nerealna

7.4.2022.
18:46
VOYO logo

O tome kako je u trgovinama dočekano ukidanje mjera, Ilija Radić razgovarao je s Denisom Čupićem, predsjednikom Udruge trgovine i logistike.

"Već dvije godine upozoravamo da je bila nerealna mjera, s jedne strane nije dokazano da se u trgovinama širila korona. Prije dva dana se spominjalo da će u trgovinama ostati, a svugdje ukinuti", govori. Ova mjera je, kaže, smanjila posjet trgovinama, ali je dobro da su ostale raditi, da se nisu zatvorile kao drugdje u Europi. "To nismo napravili jer smo siromašnije zemlje i to si nismo mogli priuštiti", dodaje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori kako trgovina, općenito potrošnja najviše puni državni proračun. Ipak, ljudi su u zadnje dvije godine manje boravili u centrima i trgovinama pa svi bilježe i gubitke. Tako su trgovci 2020. godine bilježili pad od 30 posto u odnosu na 2019. godinu. S druge strane, u odnosu na istu godinu, 2021. godine zabilježen je i manji pad. On sad iznosi 10 posto, no govori kako nisu ostvarivali rastove koje su prognozirali. 

Image
stožer objavio /

Dosad najveće ukidanje mjera: Evo što se sve mijenja sutra od ponoći

Image
stožer objavio /

Dosad najveće ukidanje mjera: Evo što se sve mijenja sutra od ponoći

"Vraćamo se u staro normalno u potrošnji, ali se bojim da će padati zbog inflacije, zbog rata", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je i kako od sutra u centrima neće biti hitnih promjena. "Nećemo se od danas do sutra pripremati da skidamo sve dozatore, naljepnice. Tko želi još može nositi masku. Polako ćemo se prema svibnju pripremati za staro normalno, koncerti i sve drugo", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo