15 novih zaraza u susjedstvu / Slovenci nas neće skinuti sa 'zelene liste': Tvrde da Hrvatska zatvara klubove, ograničava okupljanja

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kacin je ipak slovenskim turistima koji borave u Hrvatskoj poručio da budu oprezni i ne odlaze ma masovne zabave

30.6.2020.
12:31
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavila je u utorak slovenska vlada koja za sada Hrvatsku neće skinuti s liste epidemiološki sigurnih država.

Time se broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao na 1600, a procjena je da je još 101 aktivni slučaj infekcije. Do sada je među zaraženima bilo 111 smrtnih slučajeva, a trenutno je u bolnici osam bolesnika koji se liječe od covida-19, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenci tvrde: Hrvatska uvodi nove mjere - zatvara klubove, ograničava okupljanja...

Kako su na konferenciji za novinare o stanju koronavirusa u Sloveniji i regiji iznijeli slovenski epidemiolozi, broj zaraza u zadnje se vrijeme povećava u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji, no još se ne može govoriti o drugom valu epidemije.

Hrvatska po navodima slovenskog Instituta za javno zdravlje dobro radi na smanjivanju slučajeva i vjeruje se da će se situacija smiriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik slovenske vlade za covid-19 na Twitteru je napisao da je Hrvatska pristala zatvoriti noćne klubove, diskoteke i otkazati veće manifestacije.

Slovenija tako tvrdi da Hrvatska uvodi nove mjere koje hrvatski stožer još uopće nije iskomunicirao građanima, no mogao bi to učiniti na presicu koju su jutros sazvali za 14 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska vlada je odlučila preuzeti naše uzorke ponašanja i zatvorit će noćne klubove, diskoteke i otkazati veće manifestacije, napisao je na Twitteru Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji je jedno od zadnjih žarišta novih slučajeva infekcije koronom Maribor, gdje je među liječnicima u tamošnjoj bolnici do sada potvrđeno već 7 slučajeva.
Glasnogovornik Jelko Kacin je kazao da postoje uvjeravanja hrvatske strane i infektologa da će Hrvatska zatvoriti noćne lokale i diskoteke, te da Slovenija zato

Hrvatsku "u ovom trenutku neće skinuti sa zelene liste" epidemiološko sigurnih država, te tako dati primjer i drugim državama u regiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kacin je ipak slovenskim turistima koji borave u Hrvatskoj poručio da budu oprezni i ne odlaze ma masovne zabave i tako riskiraju, te da će slovenska strana i dalje pažljivo pratiti stanje u Hrvatskoj.

Cappelli: Još nismo to odlučili

''Ne znam otkud Sloveniji informacija o zatvaranju naših klubova i manifestacija, takva odluka još nije donesena, ali će ju epidemiolozi ovih dana razmatrati. Stožer će odlučiti ovisno o epidemiološkoj situaciji'', rekao je za 24sata ministar turizma Gari Cappelli, a ministar zdravstva Vili Beroš kratko potvrdio da se o tome razmišlja - da se zatvore noćni klubovi, diskoteke i ograniče veće manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cappelli dodaje da Slovenija nema namjeru zatvarati granicu prema Hrvatskoj i da prate našu epidemiološku situaciju.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo