Još se čeka nalaz / Smrt prve moguće žrtve koronavirusa u Istri: 'Ne mogu vjerovati da me više neće poljubiti...'

Brtonigla, malo istarsko mjesto, zavijena je u crno

19.3.2020.
19:08
VOYO logo

Je li koronavirus odnio prvi život u Hrvatskoj - još nije sigurno. U noći s utorka na srijedu preminuo je ugostitelj iz istarskog mjesta Brtonigle, no i dalje nije potvrđeno je li izravan uzrok smrti COVID-19 infekcija ili s njom povezana komplikacija. 

Trenutačno je u Istarskoj županiji potvrđeno jedanaest pozitivnih slučajeva i svi su hospitalizirani u Općoj bolnici Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brtonigla, malo istarsko mjesto, zavijena u crno. Preminuli Kernjus, od milja zvani Nino, bio je u starijoj dobi ali zdrav, aktivan i nadaleko poznati ugostitelj.

"25 godina jednog prijateljstva, jedne velike suradnje. On je bio primjer među ugostiteljima, uvijek pun, pola Europe ga zna. A što reći, samo najbolje", rekao je ugostitelj Tullio Fernetich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su riječi suvišne sada svi smo žalosni zbog Nina, žalosni smo zbog toga što se desilo. Ja ne mogu vjerovati da me Nino više neće poljubiti kada dođem u Astareu", rekla je Rita Fernetich.

"Nema nigdje nikog"

Preminuli Kernjus umro je u kućnoj izolaciji ali u blizini svoje obitelji. U malom se mjestu očito poštuju sve mjere prevencije. Ulice posve prazne. Izlazi se samo radi nužde. Sunčani dan se koristi za obavljanje raznih kućnih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nigdje nikog, znači drže se pravila. Ovdje ima dosta onih koji rade preko, svi su tu u kućama", rekao je Emir Špahić iz Brtonigle.

"Atmosfera je tako tužna jer je, evo zabrinuti i za događaje koji su sada aktualni, za budućnost po pitanju privrede, valjda će sve proći i će ostati jedan ovako ružan period iza nas", rekao je Tullio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer civilne zaštite koji posljednjih tjedana bez predaha radi na prevenciji širenja zaraze već je u kontaktu s obitelji preminulog.

Nije potvrđeno je li smrt povezana s koronavirusom

"Danas smo se nekoliko puta čuli. Čuli smo se i jučer. Sada nam je primarno da zbrinemo pokojnika u skladu s propisima i pravilima. To upravo radimo", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nije potvrđeno je li ova smrt uzrokovana izravno virusom ili nekom povezanom komplikacijom. Liječnici upozoravaju da stres izolacije može percipirati i brojne druge zdravstvene tegobe.

"Od blagih moždanih udara, većih moždanih udara, srčanih infarkta znači koješta se može desiti osim same COVID infekcije", rekla je ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati nalaza trebali bi biti poznati u narednim danima.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo