županijski stožeri / Stižu podaci iz županija: U PGŽ-u nikad više zaraženih! U Domu sestre Jadranke 45 pozitivnih

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Hrvatska je po broju novozaraženih među najgorim zemljama u Europi

25.11.2020.
11:40
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Upravo zbog toga, odlučeno je da će se uvesti strože mjere koje će stupiti na snagu do kraja tjedna, a primjenjivat će se do Božića. Razmatraju se zatvaranje kafića i restorana, dodatne restrikcije u javnom prijevozu, kina će zatvoriti svoja vrata... Također, postoji i mogućnost uvođenja online nastave. 

Županije prijavljuju novozaražene, evo kakvo je stanje: 

Koprivničko-križevačka

U Koprivničko-križevačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveći broj novooboljelih u jednom danu na području te županije, a umrle su četiri osobe, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umrle osobe u koprivničkoj Općoj bolnici stare su 51, 88, 79 i 77 godina, a u kliničkoj su anamnezi imale i druge dijagnoze. Ozdravilo je 60 ljudi.

"Zabilježen je i proboj koronavirusa u Domu sestre Jadranke u Čabrajima u kojemu je nakon epidemiološke obrade potvrđen pozitivitet na koronavirus kod 39 korisnika i pet zaposlenika, a epidemiološka obrada je u tijeku. Dom je dobio detaljne upute i protokole županijskog Zavoda za javno zdravstvo o načinu funkcioniranja s obzirom na izvanredne okolnosti",  ističu u Stožeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravile su 293 osobe, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirane su 7863 osobe kojima je potvrđena bolest, izliječeno je 4517 osoba, a 34 su preminule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je aktivno 3312 slučajeva zaraze.

"U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 139 osoba (gradovi – 16 Samobor, 12 Sveta Nedelja, 14 Zaprešić, 9 Jastrebarsko, 28 Velika Gorica, 10 Ivanić-Grad, 7 Dugo Selo, 5 Vrbovec, 4 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 1 Bistra, 1 Jakovlje, 1 Luka, 1 Dubravica, 4 Klinča Sela, 1 Stupnik, 2 Žumberak, 3 Krašić, 1 Orle, 1 Pokupsko, 7 Kloštar Ivanić, 4 Križ, 3 Brckovljani, 3 Rugvica)", stoji u objavi na stranicama županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samoizolacija je propisana za šest razreda osnovnih škola i 10 razreda srednjih škola.

Također, u tijeku je epidemiološka obrada u jednom domu za starije i nemoćne u Ivanić Gradu zbog jednog pozitivnog djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačko-neretvanska

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe umrle, a izliječeno je njih 59, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.Dvije preminule osobe su muškarac iz Metkovića rođen 1935. godine te muškarac iz Vele Luke rođen 1946. godine. U samoizolaciji je 720 osoba.

Primorsko-goranska 

U Primorsko-goranskoj županiji oboren je apsolutni dosadašnji rekord u broju novozaraženih – u zadnja 24 sata ih je čak 337. U istom periodu ozdravilo je 169 osoba, pa je broj aktivnih slučajeva trenutno 2.357.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 1058 osoba. Udio oboljelih osoba starijih od 65 godina je i nadalje stalan, danas iznosi 13%, a to je u ukupnoj slici dobar pokazatelj”, javljaju iz županijskog Stožera.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata u bolnici koje se liječe od COVID-19 iznosi 105. Od tog je broja na respiratoru 10 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana umrla je nažalost jedna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata su 84 nove pozitivne osobe na COVID-19 (22 osobe iz Vukovara, 15 iz Vinkovaca, po 7 osoba iz Otoka i Ivankova, 6 iz Županje, 3 iz Lipovca, po 2 iz Bobote, Bokšića, Borova, Bošnjaka, Štitara, te po 1 osoba iz Apševaca, Babine Grede, Berka, Bogdanovaca, Gradišta, Komletinaca, Nijemaca, Novih Jankovaca, Privlake, Soljana, Šiškovaca, Tovarnika, Trpinje i Vrbanje). Preminule su četiri osobe.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 4057, od kojih je 3415 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 67 osoba.

Trenutno je u županiji 61 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti.
U protekla  24 sata testirano je 293 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 23499. U samoizolaciji na području županije su 1161 osoba.  

Istarska 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 473 uzoraka briseva na COVID-19, a potvrđeno je 86 novozaraženih osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 62 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Izliječene su 53 osobe. Trenutno je 639 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 764 osobe.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1933. i 1935. godište) sa pridruženim značajnim kroničnim bolestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požeško-slavonska 

Na posljednjem testiranju obrađeno je 209 uzoraka, od kojih je 13 pozitivnih. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 283 slučaja zaraze koronavirusom, 247 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 36 osoba su hospitalizirane. 

Brodsko-posavska 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (20), grad Nova Gradiška (9), općina Nova Kapela (3), općine Bebrina, Donji Andrijevci, Klakar, Oriovac i Staro Petrovo Selo (po 2) te općine Brodski Stupnik, Cernik, Davor, Dragalić, Garčin, Gornji Bogićevci, Rešetari, Sikirevci, Velika Kopanica i Vrbje (po 1). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe. U Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ preminula je jedna osoba (M – 1950. godište), a dvije su osobe preminule u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (M - 1933. i M – 1949. godište), izvijestili su iz županijskog stožera.

Ličko-senjska 

Ličko-senjska županija ima 29 novooboljelih osoba, a preminula je jedna osoba. 14 oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Otočca, 5 s područja Senja, 2 s područja Plitvičkih Jezera te po jedna oboljela osoba s područja Brinja, Perušića i Lovinca. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačko-moslavačka

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata potvrđena su 74  nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Kako stoji u dnevnom izvješću, riječ je o 28 osoba s područja Siska, 14 osoba s područja Petrinje, 13 iz Gline, šest s područja Lekenika, tri iz Kutine, po dvije osobe s područja Novske, Sunje i Lipovljana te po jednoj s područja Gvozda, Popovače, Topuskog i Velike Ludine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Stožera je, kao i obično, upućen apel žiteljima županije da se dosljedno pridržavaju svih mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.   

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo