Lokalni stožeri / Stižu podaci po županijama: 92 novozaraženih u Gradu Zagrebu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o novozaraženima.

23.1.2021.
8:50
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

21 novi slučaj zaraze u Varaždinskoj županiji 

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 21 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 211 novih slučajeva. Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 127, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 299. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 198 uzoraka, od kojih je 79 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 23 posto, a u svim testiranim uzorcima je 11 posto. 

Nakon više od dva i pol mjeseca, na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je manje od 100 osoba s težom kliničkom slikom, njih 95. Od toga je 27 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 7 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 40 je u Klenovniku od kojih 2 na respiratoru i 21 u Novom Marofu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na liječenju kod kuće nalazi se 78 osoba, a aktivnih slučajeva je 173. Tijekom 24 sata preminula su dvije osobe pozitivne na COVID-19. Ukupno je dosad evidentirana 341 preminula osoba pozitivna na COVID-19.  Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14569 osoba pozitivnih na COVID-19.

8 novozaraženih u Virovitičko-podravskoj županiji 

U posljednja 24 sata, samo petero je novo zaraženih virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaptite Virovitičko-podravske županije, koji i nadalje apelira na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.  Testirano je ukupno 58 osoba. Od petero novozaraženih, tri su osobe ženskog, a dvije muškog spola. Novo zaraženi dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (2), Suhopolje (2), Slatina (1). S našeg je područja trenutno 39 hospitaliziranih osoba, njih 37 je u Općoj bolnici Virovitica, a dvoje je u KBC-u Osijek. Od početka epidemije korona virusa, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.338 ljudi. Nažalost, devedeset i jedna osoba je preminula od posljedica infekcije COVIDOM-19. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38 novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji je 38 osoba oboljelo od covid-19 infekcije te je trenutno 177 aktivnih slučajeva oboljenja, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 10 osoba, dok se u kninskoj bolnici liječi 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 523 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 162 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, izvijestio je Stožer koji moli građane da se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera.

92 novozaraženih u Gradu Zagrebu 

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 92, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 42.231, što su 93 osobe više, nego jučer. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 19 korisnika i četiri djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika i jedne nastavnice osnovne škole te jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 32 učenika osnovne škole te 23 učenika srednje škole. Zaključno, u Zagrebu su trenutno 443 aktivna slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Situacija se poboljšala /

Stižu nove brojke Nacionalnog stožera: Zabilježeno je 599 novih slučajeva zaraze. Preminulo je 29 osoba

Image
Situacija se poboljšala /

Stižu nove brojke Nacionalnog stožera: Zabilježeno je 599 novih slučajeva zaraze. Preminulo je 29 osoba

6  novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Oporavilo se 14 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 125. U samoizolaciji se nalazi 756  osoba. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 15 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 53 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je 9 na respiratoru. Preminula je 1 nova osoba pozitivna na koronavirus. 

35 novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristiglo je 35 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Ukupan broj zaraženih osoba na području županije od početka epidemije tako sada iznosi 7.763, dok je broj aktivnih slučajeva 155. Trenutna 7-dnevna incidencija (broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) iznosi 128, dok je trenutna 14-dnevna incidencija 300. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba. Hospitalizirano je ukupno 67 osoba (7 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 59 osoba, a u novogradiškoj bolnici 8 osoba. Sedam hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto stanje kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 704 osobe (4 osobe manje nego prethodni dan).

7 novozaraženih u Ličko-senjskoj županiji

Na područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 7 je novozaraženih osoba, a 4 osobe su izliječene. Četiri zaražene osobe su s područja Otočca, te po jedna s područja Senja, Novalje i Plitvičkih jezera. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih. Od covida-19 s područja županije ukupno je oboljelo 2800 osoba od čega je 60 aktivnih slučaja, 100 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2640 osoba. U posljednja 24h provedeno testiranje nad 46 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivne su 174 mjere samoizolacije. Provjerom utvrđeno jedno kršenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81 novooboljela osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji 

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 461 obrađenog testa danas je 81 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 54 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1786 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 91 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 10 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri osobe. 

77 novih slučaja u Zagrebačkoj županiji

U Zagrebačkoj županije je 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile je 85 ljudi i trenutno je 688 slučajeva covida-19, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite iznoseći podatke za protekla 24 sata. Od početka pandemije evidentirano je 18.695 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 17.945 osoba, a 62 su umrle. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18 novooboljelih u Karlovačkoj županiji

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata nema umrlih od covida, broj novooboljelih je 18, ali je od 54 hospitalizirane osobe deset primljeno unatrag 24 sata, priopćio je u subotu Stožer civilne zaštite. Na respiratoru su tri osobe. Novooboljeli su iz Karlovca, gdje je koronavirus potvrđen kod šest osoba, u Ogulinu ih je pet, a u Plaškom četiri, dok su u Draganiću dva nova slučaja i jedan u Ozlju. U samoizolaciji se nalaze 282 osobe. Četiri kršenja mjere samoizolacije utvrđene prilikom granične kontrole radi prekoračenja vremena tranzita  i bez kršenja drugih mjera.

25 novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 20 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke te po jednoj iz Blata, Opuzena i Orebića. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i 12 osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza. Izliječene su 23 osobe: deset iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po tri iz Metkovića i Ploča, jedna iz Kule Norinske i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 20 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke te po jednoj iz Blata, Opuzena i Orebića. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola i 12 osoba ženskog spola, a za njih 13 je utvrđena epidemiološka veza. Izliječene su 23 osobe: deset iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po tri iz Metkovića i Ploča, jedna iz Kule Norinske i dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 187 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 196 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 19 osoba pozitivnih na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoizolaciji su 632 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 234 slučaja kršenja samoizolacije (106 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

33 novozaraženih na području Zadarske županije

Na području Zadarske županije su 33 novozaražene osobe koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 233 uzorka, pod aktivnim nadzorom je 1121 osoba, a od bolesti se oporavila još 21 osoba. U Općoj bolnici u Zadru od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 84 godine. Na svim COVID odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirano je 16 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju su 4 pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54 novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata 54 su novoozaražene osobe, a ozdravilo je 67 te je broj aktivnih slučajeva u županiji ponovno manji, ističe u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Trenutno je u toj županiji 676 aktivnih slučajeva. Laboratorijski je u protekla 24 sata obrađeno 498 uzoraka, a udio pozitivnih nalaza je 10,8 posto. Na liječenju od covida-19 u Kliničkom bolničkom centru Rijeka su 52 pacijenta, a na respiratoru su tri. Nije bilo umrlih osoba proteklog dana.

4 novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 4 nova slučaja zaraze koronavirusom. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 33 pacijenta zaražena  koronavirusom, od kojih je njih 2 na respiratoru, a 18 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 520 osoba. U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom, a ukupno do sada 110 osoba preminulo je od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28 novozaraženih u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 127 osoba od čega je evidentirano 28 pozitivnih slučajeva na virus covid-19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 310. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 656 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije. Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj, javlja lokalni stožer.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13 novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 222 uzorka od kojih je 13 bilo pozitivno, odnosno samo 5,9 posto. Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba oboljelih od COVID-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32 pacijenata s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 756 osoba.

Policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Samostalno su obavili 83 nadzora objekata te još 14 s djelatnicima Državnog inspektorata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 u prodavaonicama i trgovinama, po 7 u ugostiteljskim objektima i na benzinskim postajama, po 6 u trgovačkim centrima i pekarnicama, a ostalo u drugim objektima). U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su dali nalog za njihovo otklanjanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 novooboljelih u Istarskoj županiji

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 243 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 10 novozaraženih osoba s područja županije. Za 5 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Slavonija (1), Bosna i Hercegovina (1). U epidemiološkoj obradi nalaze se 3 osobe. Izliječeno je 19 osoba. Trenutno je 113 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 784 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 35 osoba, od toga su 4 osobe u respiracijskom centru.

18 novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 18 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8222, od kojih je 7880 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 179 osoba. Trenutno su u županiji 44 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla  24 sata testirano je 148 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 38282. U samoizolaciji na području županije je 480 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 22 radnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 11 medicinskih sestara/tehničara, 8 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 5 radnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 2 nezdravstvena radnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28 novozaraženih u Koprivničko-križevačkoj županiji

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na koronavirus na području županije potvrđeno 28 novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 147 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 19 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 22 osobe. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe. Od početka pojave virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5726 osoba. 

10 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 109 slučajeva zaraze koronavirusom, 92 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 17 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 296 osoba, a ukupno su testirane 26183 osobe. Na posljednjem testiranju obrađen je 101 uzorak, od kojih je 10 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49 novozaraženih u Sisačko-moslavačkoj županiji

U Sisačko- moslavačkoj županiji, na današnji dan je četrdeset i devet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o 13 osoba s područja grada Siska, trinaest osoba s područja grada Kutine, sedam osoba s područja grada Petrinje, šest osoba s područja grada Novske, šest osoba s područja grada Popovače, dvije osobe s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Lipovljani te jednoj osobi s područja općine Sunja. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo