Lokalni stožeri / Stižu podaci po županijama: 78 novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Image
Foto: Shutterstock

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o novozaraženima u Hrvatskoj.

24.1.2021.
8:57
Shutterstock
VOYO logo

73 novozaražene osobe u Gradu Zagrebu

U Zagrebu u posljednja 24 sata, prema podatcima HZJZ-a, evidentirana su 73 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a trenutačno je 400 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar". Ukupno je 42.336 potencijalno ozdravljenih/oporavljenih osoba što je 105 osoba više nego jučer. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar obavljeno je 740 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 74 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 35 osoba. Od 65 obrađenih pozitivnih osoba 20 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, 21 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba. Osam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za osam osoba obrada je još u tijeku. 

Kod pet osoba moguće je izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dvije osobe pregledali su liječnici obiteljske medicine/HZJZ-a, a kod jedne osobe moguća je izloženost na radnom mjestu. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi kod 12 korisnika i pet djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 23 učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: grad Nova Gradiška (7), grad Slavonski Brod te općine Cernik i Staro Petrovo Selo (po 2) te općine Donji Andrijevci, Gornji Bogićevci i Gundinci (po 1). 

Image
Najmlađa žrtva u Hrvatskoj /

Ravnatelj Klaićeve bolnice objasnio do kakve je rijetke komplikacije došlo kod 11-godišnjaka koji je preminuo od Covida

Image
Najmlađa žrtva u Hrvatskoj /

Ravnatelj Klaićeve bolnice objasnio do kakve je rijetke komplikacije došlo kod 11-godišnjaka koji je preminuo od Covida

4 novozaraženih u Krapinsko-zagorskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su 4 nove osobe pozitivne na koronavirus. Oporavilo se 10 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 116. U samoizolaciji se nalaze 724  osobe. Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se 14 pacijenata. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 53 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih je 6 na respiratoru. Preminule su 3 nove osobe pozitivne na koronavirus. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 novozaraženih u Varaždinskoj županiji

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 298 uzoraka, od kojih je 122 zaprimljeno preko COVID-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 10 posto, a u svim testiranim uzorcima je 5 posto. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su 92 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 28 osoba na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 6 u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 39 je u Klenovniku od kojih 2 na respiratoru i 19 u Novom Marofu.

Na liječenju kod kuće nalazi se 66 osoba, a aktivnih slučajeva je 158. Tijekom 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19. Ukupno su dosad evidentirane 342 preminule osobe pozitivne na COVID-19. Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 14584 osoba pozitivnih na COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23 novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ,  tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 366 uzoraka i kod 23 osobe potvrđen je pozitivan nalaz na COVID-19. To govori o daljnjem padu postotka pozitivnih osoba u ukupnom broju testiranih. Dobra je vijest da su 63 osobe ozdravile pa broj aktivnih slučajeva u Primorsko-goranskoj županiji trenutno iznosi 636. 

Iz Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka javljeno je da se na bolničkom liječenju nalazi 51 pacijent od kojih se 3 nalaze na respiratoru. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana od bolesti COVID-19 preminule su 3 osobe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 novozaraženih u Ličko-senjskoj županiji

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 3 su novooboljele osobe od COVID-19, 6 osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule. Dvije oboljele osobe su s područja Gospića, te jedna s područja Brinja.  U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih. U OB Gospić preminule su dvije ženske osobe. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2803 osobe od čega je 55 aktivnih slučaja, 102 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2646 osoba.

U posljednja 24h provedeno testiranje nad 47 osoba. Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 14 osoba. Na području PU ličko-senjske aktivne su 181 mjere samoizolacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78 novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 528 obrađenih testova danas je 78 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 52 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1710 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalaze se 90 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 10 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su tri muške osobe stare 88, 84 i 87 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju"

2 nova slučaja zaraze u Karlovačkoj županiji

U Karlovačkoj su županiji na 95 testiranja utvrđena dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa, a umrlih unatrag 24 sata nema, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. Po jednu od oboljelih osoba imaju gradovi Karlovac i Ogulin. Na bolničko je liječenje primljen jedan covid pozitivan pacijent, a na na respiratoru su tri osobe. U samoizolaciji je 270 ljudi, a policija je za dvoje od njih utvrdila i prijavila kršenja te mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 novih slučaja u Međimurskoj županiji

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba od čega je evidentirano 16 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 302. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 841 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 95 godina s pridruženim bolestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34 novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke. Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza. Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića. U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 356 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 243 slučaja kršenja samoizolacije (115 na graničnim prijelazima).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51 novozaraženi u Zagrebačkoj županiji 

U Zagrebačkoj županiji je zabilježen 51 novozaraženi, a ozdravilo je 140 osoba, izvijestili su iz te županije. Najviše oboljelih je u Velikoj Gorici 10 i Dugom Selu - 11.

Od početka pandemije do danas zabilježeno je 18746 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 18085 osoba, a 62 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 599 slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 novooboljele osobe u Požeško-slavonskoj županiji

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 87 slučajeva zaraze korona virusom, 72 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 231 osoba, a ukupno je testirana 26301 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 118 uzoraka, od kojih su 3 pozitivna. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

19 novozaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 19 novih slučaja zaraze koronavirusom. 15 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, dvije novozaražene osobe s područja su općine Veliko Trojstvo, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Kapela i Velika Pisanica. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 33 pacijenta zaražena  koronavirusom, od kojih je njih 3 na respiratoru, a 18 pacijenata je na opservaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 nova slučaja u Koprivničko-križevačkoj županiji

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena tri nova slučaja bolesti COVID-19.  Na području županije trenutno je aktivno 143 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su četiri osobe, a na bolničkom liječenju trenutno se nalaze 23 osobe. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1952. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 potvrđena je kod 5729 osoba. 

20 novozaraženih u Osječko-baanjskoj županiji 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 202 uzorka od kojih je 20 bilo pozitivno. Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba oboljela od COVID-19, i to 88 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 33 pacijenta s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 728 osoba. Policijski službenici provjerili su 16 osoba u samoizolaciji, a samo jednu osobu iz Belog Manastira nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 127 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6 novooboljelih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji 

U Sisačko- moslavačkoj županiji, na današnji dan je šest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvije osobe s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja grada Siska, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Petrinje te jednoj osobi s područja općine Gvozd. 

14 novozaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je evidentirano 14 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 10 pozitivnih na PCR testiranju, a 4 na brzom antigenom testu. Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8236, od kojih je 7899 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 179 osoba. Trenutno su u županiji 44 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla  24 sata testirano je 175 osoba, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 38 457. U samoizolaciji na području županije je 478 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 22 radnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 16 medicinskih sestara/tehničara i 4 druga zdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 5 radnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 2 nezdravstvena radnika).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 novozaražene osobe u Istarskoj županiji

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 219 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 4 novozaražene osobe s područja županije. Za 2 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe. Izliječeno je 12 osoba. Trenutno je 104 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 622 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 35 osoba, od toga su 4 osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna osoba. 

Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo