Situacija je ozbiljna / U još jednoj županiji 'stežu obruč': Bjelovar danas broji 54 novozaraženih, strože mjere na snazi od subote

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kafići u Bjelovaru moći će raditi najdulje do 22 sata

13.11.2020.
17:22
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Iz županijskog Stožera civilne zaštite Bjelovarsko- bilogorske županije u petak su potvrdili 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega je njih 54 iz Bjelovara.

Nema više okupljanja u zatvorenome

Stoga je Nacionalni stožer civilne zaštite na prijedlog spomenutog županijskog stožera donio nužne epidemiološke mjere za područje Bjelovarsko- bilogorske županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od subote, 14. studenog, pa sve do 27. studenog bit će zabranjene posjete u domove za starije i nemoćne te u domove za osobe s invaliditetom. Također, korisnici domova neće smjeti izaći izvan dvorišta objekata u kojima borave, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima ili nekim drugim opravdanim razlogom. 

Osim toga, Stožer je propisao i pojačan nadzor propisanih epidemioloških mjera na području županije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ /

I danas velike brojke: Županije objavljuju podatke o stanju epidemije

Image
KORONAVIRUS U HRVATSKOJ /

I danas velike brojke: Županije objavljuju podatke o stanju epidemije

Na području grada Bjelovara propisana su i dodatna ograničenja i mjere za suzbijanje širenja zaraze. 

Otkazane su sva javna događanja koja se održavaju u zatvorenim prostorima, kao i svi amaterski kulturno-umjetnički programi i izvedbe. U Bjelovaru od subote neće biti moguće ni iznajmiti, a samim time ni koristiti društvene domove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o svemu reći će župan 

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost mogu istovremeno ugostiti najviše 15 osoba, neovisno o veličini prostora i broju sala u ugostiteljskom objektu. 

Kafići će moći raditi najdulje do 22 sata, a u svim zatvorenim prostorijama u kojima se obavljaju javna i vjerska okupljanja te gospodarske djelatnosti obvezno je nošenje maski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer je izdao i dvije preporuke; da se skupštine udruga i vijeća ne održavaju uživo, već putem sustava na daljinu te da se ne održavaju privatna okupljanja, a ako se ipak održe da se ograniče na članove iz najviše dva kućanstva, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Sve odluke stupaju na snagu od 14. studenog i morat će se poštivati najmanje do 27. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O uvođenju novih epidemioloških mjera na području županije i grada Bjelovara govorit će gost RTL-a Danas, bjelovarsko- bilogorski župan, Damir Bajs.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo