26 novih slučajeva / U Međimurju najviše zaraženih od početka epidemije! Žarište je svadba, na njoj su bili i neki učenici i nastavnici

Image
Foto: Ilustracija/Milan Sabic/PIXSELL

Međimurska županija prvi put od izbijanja pandemije bilježi povećan broj osoba pozitivnih na koronavirus

20.9.2020.
12:00
Ilustracija/Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U Međimurskoj županiji zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najveći broj od početka epidemije u veljači, objavio je županijski stožer. 

Riječ je o većem broju osoba koje su se zarazile na svadbi održanoj prošli vikend u donjomeđimurskom kraju. Svi novopozitivni su blage kliničke slike ili bez simptoma te su na kućnom liječenju. S navedene svadbe najprije su potvrđena tri pozitivna slučaja, nakon čega je žurno provedena epidemiološka obrada uzvanika kojima je određena mjera samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je u skladu s Uputama i preporukama HZJZ-a za veća okupljanja postojao popis nazočnih osoba i pripadajućih telefonskih brojeva, slučaj je lokaliziran te su danas novopozitivni jučer testirani iz samoizolacije što će zasigurno pridonijeti sprječavanju daljnjeg širenja virusa, navode u stožeru. 

Image
i dalje visoke brojke /

Stožer objavio nove podatke: U posljednja 24 sata zaraženo 197 osoba, a četiri su umrle

Image
i dalje visoke brojke /

Stožer objavio nove podatke: U posljednja 24 sata zaraženo 197 osoba, a četiri su umrle

Danas do 11 sati testirano je 36 osoba, 25 nalaza je negativno, ostali su u obradi. Trenutno je mjera samoizolacije određena za 259 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Međimurskoj županiji je trenutno 48 aktivnih slučajeva, hospitalizirano je pet osoba i svi su dobrog općeg stanja. 

Maske se vraćaju u neke škole

Zbog mjera predostrožnosti i pojedine škole od ponedjeljka 21. rujna 2020. ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave. Takvu odluku donijela je Ekonomska i trgovačka škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec. Budući da su na svadbi na kojoj je zabilježen veći broj novopozitivnih bili učenici iz Goričana, mjera samoizolacije određena je za nekolicinu nastavnika i dva razreda OŠ Goričan kao i obveza nošenja zaštitnih maski za učenike, nastavnike i djelatnike škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u Međimurju testirano ukupno 5727 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo