mnogi su jedva dočekali / Umjesto na koncert, Splićani su u Spaladium Arenu pristizali na cijepljenje: Provjerili smo kako je protekao prvi dan

S prvom dozom do sada je na području županije cijepljeno oko 15 tisuća građana

2.3.2021.
18:55
VOYO logo

Umjesto na neki koncert, Splićani su danas u Spaladium Arenu pristizali na cijepljenje protiv koronavirusa. S prvom dozom do sada je na području županije cijepljeno oko 15 tisuća građana, a masovno se cijepljenje očekuje s dolaskom većih doza cjepiva. Kako je protekao prvi dan i reakcije cijepljenih provjerila je Jelena Tešija.

AstraZenecino cjepivo u Spladiuam Areni primilo je 250 građana, uglavnom starije životne dobi i kronični bolesnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri medicinska tima

''Cijepila sam se, nije ništa strašno. Sve je prošlo jer sam na inzulinu pa onda se bockam, znam što je'', kazala je Ljuba Jažo.

Image
masovno cijepljenje /

Počelo cijepljenje u splitskoj Spaladium areni, stiže 6000 doza cjepiva

Image
masovno cijepljenje /

Počelo cijepljenje u splitskoj Spaladium areni, stiže 6000 doza cjepiva

''Da me korona ćokne meni se čini da bi gadno prošao, a onda normalno da se bolje cijepiti'', rekao je Ivica Rubić.

Prvi dan cijepljenja prošao je bez većih gužvi i čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Super mi je. Ja sam se iznenadila, ja sam mislila da ću stat sat, sat i pol. Evo došla sam još pet minuta ranije na red'', rekla je Ana Marinović.

Ukupno četiri medicinska tima cijepila su pacijente cijeloga dana.

''Nema nekih pitanja. Objasnimo sve i pričekaju nakon cijepljenja petnaestak minuta i odlaze svojim kućama. Do sada nije bilo ni kod koga nekakvih reakcija'', kazala je liječnica obiteljske medicine Lili Reić.

Svoju prvu dozu cjepiva koja će im, kažu, olakšati život, mnogi su jedva dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Imam unučicu, željela sam je poljubiti i zagrliti. Sad ću slobodnije to raditi'', ispričala je Davorka Radonjić.

Paralelno s cijepljenjem u areni i dalje traje cijepljenje kod liječnika obiteljske medicine. Na raspolaganju ovaj tjedan - oko šest tisuća doza cjepiva.

Cijepljenje šire populacije

''Od 15.3. računamo da ćemo dobivati veće doze cjepiva i da ćemo moći krenuti u tzv. masovno cijepljenje jer sada još uvijek je ovo cijepljenje na, zasniva se na vrlo malim količinama cjepiva'', rekla je Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U punom kapacitetu ovdje može, bez ikakvih problema, između dvije i pol i tri tisuće pacijenata u toku dana proći'', kazao je ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa.

No, šira populacija na red za cijepljenje mogla bi doći tek za dva mjeseca. I to pod uvjetom da bude dovoljno cjepiva. U međuvremenu stiže i podatak o 56 zaraženih u zatvoru na Bilicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo čak i njihove briseve poslali u Zagreb, odnosno ide u Austriju na potvrdu vezano za moguće britanski soj, s obzirom da smo imali jako brzo grupiranje. Oni nemaju neke veće simptome'', objasnila je Karin.

U Nastavnom zavodu vjeruju da će situacija ipak ostati pod kontrolom.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo