PANDEMIJA NA OTOKU / Velika Britanija pod ogromnim pritiskom na zdravstveni sustav. Nakon Božića porastao broj hospitaliziranih, nemaju ni kućnih testova

Image
Foto: AP Photo/David Cliff

Vlada u Walesu najavila je da će Engleskoj posuditi četiri milijuna brzih testova lateralnog protoka, čime je broj dan Engleskoj narastao na 10 milijuna

31.12.2021.
9:51
AP Photo/David Cliff
VOYO logo

Broj hospitaliziranih s COVIDOM-19 u Velikoj Britaniji narastao je u razdoblju nakon Božića, pokazuju podaci vlade. 

U srijedu 29. prosinca u britanskim bolnicama bilo je 11,898 pacijenata što je najviši broj od početka ožujka ove godine, no i dalje višestruko niži od vrhunca sredinom siječnja kad ih je bilo gotovo 40 tisuća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj pacijenata na respiratoru u srijedu je iznosio 868, a taj broj zasad ne prati rast broja novozaraženih i hospitaliziranih. Naime, u istom razdoblju prošli mjesec bilo ih je više od 900.

Velika Britanija je u četvrtak imala 189,213 potvrđenih novih slučajeva zaraze, objavila je vlada, a to je novi rekord broja novozaraženih od početka pandemije. Na službenim stranicama pak nema konačnih podataka o broju umrlih od Božića, kad ih je bilo 54. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DONOSIMO POPIS /

Cijepljenje protiv COVIDA ne staje ni na Staru godinu: U Zagrebu omogućeno u različita doba dana, na nekoliko lokacija

Image
DONOSIMO POPIS /

Cijepljenje protiv COVIDA ne staje ni na Staru godinu: U Zagrebu omogućeno u različita doba dana, na nekoliko lokacija

Rast dolazi u vrijeme sve većeg pritiska na službeni London da zdravstvenim radnicima da prioritet na pristup brzim testovima kojih nema dovoljno, piše agencija dpa. 

Potražnja za testovima narasla je u vrijeme blagdana jer se stanovnici žele testirati prije socijaliziranja. Institucije koje predstavljaju medicinske sestre i liječnike pozvale su pak ministre da osiguraju testove za njih kako bi se spriječio manjak osoblja zbog zaraze ili samoizolacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britansko udruženje liječnika (BMA) priopćilo je kako je samo u Engleskoj iz bolnica odsutno 18 tisuća zdravstvenih radnika, dodavši kako očekuje da će taj broj biti veći kad se ovaj tjedan objave ažurirani podaci. 

Vlada u Walesu stoga je najavila da će Engleskoj posuditi četiri milijuna brzih testova lateralnog protoka, čime je broj dan Engleskoj narastao na 10 milijuna. Britanski stanovnici proteklih dana nailaze na poteškoće u naručivanju testova, a njihova dostava sa stranice britanske vlade nedostupna je od četvrtka ujutro. Na nestašicu testova žale se i ljekarne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S dvije doze u Velikoj Britaniji je cijepljeno 82.4 posto stanovnika starijih od 12 godina, a s 'booster' dozom njih 58.3 posto

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo