stvarni broj znatno veći? / Više od 200 UN-ovih djelatnika zaraženo u Siriji: 'Neki su hospitalizirani, a troje ih je medicinski evakuirano'

Image
Foto: Shutterstock

UN-ov koordinator Imran Riza u pismu osoblju navodi da je pri kraju osiguravanje medicinskih kapaciteta za liječenje oboljelih od covida-19 u Siriji

7.9.2020.
8:13
Shutterstock
VOYO logo

Više od 200 UN-ovih djelatnika zaraženo je koronavirusom u Siriji, u kojoj je zdravstvena infrastruktura uništena ratom te Ujedinjeni narodi nastoje ojačati kapacitete u borbi protiv pandemije.  

"Zabilježeno je više od dvjesto slučajeva covida-19 među osobljem UN-a, od kojih su neki hospitalizirani, a troje ih je medicinski evakuirano", naveo je visoki dužnosnik UN-a u pismu koje je Reuters dobio od zaraženog lokalnog osoblja .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarni radnici izrazili su bojazan da je stvarni broj slučajeva znatno veći, jer uključuje stotine zaposlenika nevladinih organizacija koji rade za desetak agencija Ujedinjenih naroda nadgledajući najveće humanitarne akcije u zemlji.

UN-ov koordinator Imran Riza u pismu osoblju navodi da je pri kraju osiguravanje medicinskih kapaciteta za liječenje oboljelih od covida-19 u Siriji u kojoj je, kaže, zabilježen desetostruki porast infekcija u dva mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjeni narodi izrazili su zabrinutost zbog širenja koronavirusa u zemlji u kojoj je zdravstvena infrastruktura uništena ratom, a medicinske potrepštine ograničene.

Po podacima ministarstva zdravstva od 23. ožujka zabilježen je 3171 slučaj zaraze i 134 smrtna slučaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisni medicinski djelatnici tvrde da vlasti prikrivaju pravo stanje te da je posljednjih tjedana umrlo mnoštvo liječnika i zdravstvenih radnika u Siriji. Vlasti to poriču, ali priznaju da je testiranje ograničeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo