Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
stvarni broj znatno veći?

Više od 200 UN-ovih djelatnika zaraženo u Siriji: 'Neki su hospitalizirani, a troje ih je medicinski evakuirano'

UN-ov koordinator Imran Riza u pismu osoblju navodi da je pri kraju osiguravanje medicinskih kapaciteta za liječenje oboljelih od covida-19 u Siriji

Image
Foto: Shutterstock
Hina/ 7.9.2020. u 8:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više od 200 UN-ovih djelatnika zaraženo je koronavirusom u Siriji, u kojoj je zdravstvena infrastruktura uništena ratom te Ujedinjeni narodi nastoje ojačati kapacitete u borbi protiv pandemije.  

"Zabilježeno je više od dvjesto slučajeva covida-19 među osobljem UN-a, od kojih su neki hospitalizirani, a troje ih je medicinski evakuirano", naveo je visoki dužnosnik UN-a u pismu koje je Reuters dobio od zaraženog lokalnog osoblja .

Humanitarni radnici izrazili su bojazan da je stvarni broj slučajeva znatno veći, jer uključuje stotine zaposlenika nevladinih organizacija koji rade za desetak agencija Ujedinjenih naroda nadgledajući najveće humanitarne akcije u zemlji.

UN-ov koordinator Imran Riza u pismu osoblju navodi da je pri kraju osiguravanje medicinskih kapaciteta za liječenje oboljelih od covida-19 u Siriji u kojoj je, kaže, zabilježen desetostruki porast infekcija u dva mjeseca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ujedinjeni narodi izrazili su zabrinutost zbog širenja koronavirusa u zemlji u kojoj je zdravstvena infrastruktura uništena ratom, a medicinske potrepštine ograničene.

Po podacima ministarstva zdravstva od 23. ožujka zabilježen je 3171 slučaj zaraze i 134 smrtna slučaja.

Upravo se čita

Image
NEKOLIKO MINUTA IZA PODNE

VIDEO Snažna eksplozija u splitskom fast foodu: Dvije osobe prevezene u bolnicu

Nezavisni medicinski djelatnici tvrde da vlasti prikrivaju pravo stanje te da je posljednjih tjedana umrlo mnoštvo liječnika i zdravstvenih radnika u Siriji. Vlasti to poriču, ali priznaju da je testiranje ograničeno.

Hina/ 7.9.2020. u 8:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
broj oboljelih raste

Kako znati je li kašalj koji vas je uhvatio simptom Covida-19 ili nečeg posve drugog?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba