ISTRAGA UBOJSTVA / Kuzmanoviću još 48 sati pritvora

Image

Milenku Kuzmanoviću, uhićenom u Beogradu zbog sumnje u umiješanost u atentat na Ivu Pukanića, određen je pritvor do 48 sati.

31.5.2009.
9:19
VOYO logo

BEOGRAD - Milenku Kuzmanoviću (25), osumnjičenom za umiješanost u ubojstvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića, određen je 48-satni pritvor, saznaje B92.

Srbijanska policija u subotu je, u suradnji sa specijalnim tužiteljstvom za organizirani kriminal, uhitila Kuzmanovića u Beogradu, a u nastavku procesa očekuje se da će, uz kaznenu prijavu, biti izveden pred istražnog suca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuzmanović je već bio uhićen u listopadu prošle godine u Hrvatskoj zbog sumnje da je iz Srbije donio eksploziv koji je korišten za atentat, kao i da je trebao osigurati bijeg u Srbiju Robertu i Luki Mataniću nakon ubojstva Pukanića.

Nakon 55 dana provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu zbog nedostatka dokaza te je najavio da će tužiti Hrvatsku "zbog uhićenja i maltretiranja". Naime, on tvrdi da je Matanića upoznao na sajmu automobila u Beogradu i da s njim nije bio u prijateljskom odnosu već je to bilo "druženje uz kavu i sok", kao i da ga je tijekom listopada Matanić pozvao uz molbu da mu donese ovlašćenje odvjetnika koji ga (Matanića) zastupa u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuzmanović je bio i jedan od od suradnika nedavno uhićenog Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo