INFERNO U KALIFORNIJI / L.A. u panici - požar guta baš sve

Vatrena linija duga je čak 20 kilometara, a premda su se u gašenje uključili i specijalni jumbo jetovi, plameni jezici i dalje idu čak 50 metara uvis.

30.7.2010.
16:27
VOYO logo

LOS ANGELES - Nekoliko je kuća izgorjelo, a više tisuća ljudi iz predgrađa Los Angelesa je pobjeglo glavom bez obzira zbog podivljale vatre koja, nošena jakim vjetrom, doslovce guta sve pred sobom.

Vatrena linija duga je čak 20 kilometara, a gasitelji su pod kontrolu uspjeli staviti tek zanemarivih pet posto opožarene površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S plamenom se bori više od 500 vatrogasaca, a uz kanadere i helikoptere, iz zraka im pomažu i golemi jumbo jetovi tipa DC-10, opremljeni velikim tankovima s vodom.

Plameni jezici ponegdje dosežu visinu od čak 50 metara, a požar se polako primiče relativno gusto naseljenom Palmdaleu, u čijoj se blizini nalazi i niz velikih trafostanica, ključnih za elektroopskrbu dobrog dijela južne Kalifornije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je u petak vjetar ponešto oslabio i donekle olakšao posao vatrogascima, meteorolozi su za vikend najavili orkanske nalete, što će gasiteljima predstavljati pravi izazov.

Kataklizmične snimke iz okolice Los Angelesa u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo