MEĆAVA I MAGLA / Lančani sudar od 16 kilometara

Više od stotinu automobila sudarilo se na autocesti u Sjevernoj Dakoti. Policiji je trebalo 45 minuta samo da preusmjeri promet i spriječi nove sudare, a sve je prošlo bez žrtava.

31.12.2010.
13:55
VOYO logo

Snježne mećave, koje su uzrokovale brojne probleme u prometu, su se u noći s četvrtka na petak preselile sa sjeveroistoka u središnji dio SAD-a.

Otežan promet zbog snijega i loša vidljivost uzrok su lančanog sudara u Fargu u Sjevernoj Dakoti u kojemu je sudjelovalo stotinjak automobila. Kolona skršenih vozila je bila duga čak 16 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasilačke ekipe jedva su se probile do nekih vozila, a najmanje su dvije osobe primljene na bolničko liječenje.

Poput Sjeverne Dakote, glavne prometnice su zatvorene i u planinskim područjima Arizone, na jugozapadu zemlje, ali je zbog zakašnjelog donošenja te odluke oko 150 automobila ostalo blokirano u snijegu, zbog čega su morali intervenirati spasilačke ekipe, piše dnevnik Arizona Daily Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadna mećava uzrokovala je kaos na prometnicama Novog Meksika u četvrtak, u vrijeme kada su se mnogi vraćali kući uoči produženog vikenda za Novu godinu, budući da je Silvestrovo u Americi neradni dan.

Brojne prometnice zatvorene su i u državama Coloradu, Wyomingu, Montani i Nevadi, kao i pravac prema nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo