NASJELA NA PREVARU / Lažni inspektor Karlovčanki uzeo novac i bankovne kartice

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Policija traga za nepoznatim muškarcem koji je od 64-godišnjakinje, lažno se predstavljajući kao istražitelj, na prevaru uzeo novac i bankovne kartice s pripadajućim PIN-ovima.

2.12.2014.
9:43
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Policija traga za nepoznatim prevarantom koji je 64-godišnjoj Karlovčanki, lažno se predstavljajući kao istražitelj, na prevaru uzeo novac te bankovne kartice s pripadajućim PIN-ovima, izvijestila je u utorak karlovačka policija.

Policija u Karlovcu jučer je zaprimila prijavu 64-godišnje žene da ju je u razdoblju od 29. studenog do 1. prosinca u više navrata nazvao nepoznati muškarac i predstavio se kao istražitelj koji provodi istragu nad novčarskim institucijama, te je za navodne 'potrebe provođenja istrage i provjere je li novac lažan', od nje zatražio da podigne sav novac i da mu ga preda, zajedno s bankovnim karticama i pripadajućim PIN brojevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovčanka je to i učinila, a nakon što nije dobila nikakvu potvrdu o preuzimanju novca, bankovnih kartica i PIN-ova shvatila je da je prevarena i slučaj prijavila policiji.

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ujedno još jednom poziva na oprez sve građane, posebice one starije životne dobi. Ističe da ne smiju biti lakovjerni te da ne nasjedaju na različite priče, obavijesti i slično, čime ih prevaranti nastoje zavarati i opkrasti.

Također poziva građane da o svim sumnjivim osobama i njihovom ponašanju odmah nazovu policiju na telefonski broj 192!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo