NE POSPREMAJTE KIŠOBRANE / Ljeto na čekanju: Od sredine tjedna kiša i grmljavina!

Image
Foto: RTL

Početak ovog tjedna počeo je s relativno lijepim vremenom, no sredinom istoga, proljeće će pokazati svoju prevrtljivu stranu.

21.5.2013.
8:46
RTL
VOYO logo

Iako većina Hrvata s nestrpljenjem očekuje dolazak ljeta, svibanj nas je odlučio malo zavarati te opet 'okrenuti' na kišu i pljuskove. Stoga vam preporučamo da topliju odjeću i kišobrane ipak još ne pospremite negdje na dnu ormara. Početak ovog tjedna počeo je relativno lijepim vremenom, no sredinom istoga, proljeće će pokazati svoju prevrtljivu stranu.

Danas će u Hrvatskoj biti djelomice sunčano, tijekom dana na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima mjestimice s malo kiše. S jugozapada će se postupno dovlačiti tmurni oblaci, a navečer i u noći očekuje se češća, lokalno i izraženija kiša. U unutrašnjosti će puhati slab, u gorskim i sjeverozapadnim predjelima povremeno i umjeren, jugozapadni vjetar. Na Jadranu će biti slabog i umjerenog jugozapadnog i sjeverozapadnog vjetra, piše meteo-info.

Krajem dana na sjevernom i južnom Jadranu zapuhat će umjereno jugo. U kopnenoj Hrvatskoj jutros je bilo između 8 i 14°C, u morskoj od 11 do 17°C. Danju će unutrašnjost zemlje imati od 17°C u gorskim do 24°C u istočnim predjelima, a obala i priobalje između 18 i 23°C.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL



Srijeda prijepodne će također biti djelomice sunčana, samo rijetko uz malo kiše ili kakav pljusak, no popodne se očekuje postupan porast naoblake praćen mjestimičnom kišom, i pljuskovima i grmljavinom, čija se glavnina očekuje navečer i u noći na četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Najviše kiše past će na Jadranu i u gorskim predjelima. Slab jugozapadni vjetar na kopnu će postupno okrenuti na sjeverne smjerove. Na sjevernom će Jadranu biti slabog jugozapadnog vjetra koji će prema kraju dana okrenuti na umjerenu buru, a u Dalmaciji većinom umjerenog juga. Temperature zraka u kopnenoj će Hrvatskoj biti od 6 do 13°C tijekom jutra te između 16 i 23°C danju. Jadran i priobalje ujutro će imati između 10 i 18°C, a u najtoplijem dijelu dana od 19 do 24°C.

U drugoj polovici tjedna dolazi do znatnijeg osvježenja.

U četvrtak se u unutrašnjosti zemlje pretežno oblačno uz povremenu kišu i pljuskove, u prvom dijelu dana nerijetko i obilne. Na Jadranu promjenljivo uz sunčana razdoblja, u prvom dijelu dana i mjestimičnu kišu, lokalne pljuskove i grmljavinu. Više sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu, a oborina u Dalmaciji.

U kopnenim će predjelima biti umjerenog sjeverca i sjeveroistočnjaka, a na Jadranu umjerene i jake bure, na krajnjem jugu umjerenog jugozapadnjaka i zapadnjaka, a na otvorenom moru sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Jutarnje temperature zraka na kopnu će biti od 8 do 12°C, na Jadranu između 13 i 19°C. Danju će u kopnenoj Hrvatskoj osjetno osvježiti, a očekuje se od 10 do 16°C, dok će Jadran imati između 17 i 22°C.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo