OSVJEŽENJE IDUĆI TJEDAN / 'Lucifer' je kriv za nesnosne vrućine!

Val vrućina ne pušta Hrvatsku iz svojih ralja. U četvrtak je najvrući bio Knin s 38 stupnjeva. Nekoliko kapi kiše palo je u Krapini, no nije uspjelo natopiti zemlju. Vrućine ipak neće zauvijek trajati. Kraj tjedna nosi osjetno niže temeprature.

23.8.2012.
21:03
VOYO logo

U zraku 33, na užarenom asfaltu 150 stupnjeva. Vrijeme radnike ne pita. Bio debeli minus ili vreli plus, posao se mora obaviti.

Dok se jedni prže razgrćući asfalt i postavljajući šahtove, ništa bolje nije ni u strojevima.

Za sve je kriva anticiklona Lucifer, koja je stigla iz Sahare i donijela visoke temperature, a dok se kupači u Zadru hlade u moru, mnogi radnici koji rade na otvorenom kupaju se u znoju. Sunce prži, ali zima će brzo doći pa se valja za nju i pripremiti.

Vruće je bilo u cijeloj zemlji. Najtopliji grad bio je Knin, gdje je izmjereno 38, u Belom Manastiru 37, u Osijeku 36, a u Kutini 35 stupnjeva. Ovakvo ljeto ne pamte ni prodavači na tržnici.

Nije lako ni voću ni povrću i ono je žedno, a na ovakvim temperaturama brzo propada.

Kiša je danas pala u Krapini, a pravo osvježenje stiže tek u nedjelju poslijepodne. U Dalmaciji i dalje toplo, na kopnu i sjevernom Jadranu past će kiša, gdje će se u ponedjeljak temperature spustiti i za 12 stupnjeva.

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo