NASTAVAK OPORBENIH PROSVJEDA / Masovna uhićenja u Maleziji

Image

U nastavku prosvjeda oporbe u subotu u Kuala Lumpuru uhićeno je prema najnovijim infotmacijama više od 1.400 ljudi, a policija je koristila suzavce i vodene topove.

9.7.2011.
14:54
VOYO logo

KUALA LUMPUR - U glavnom gradu Malezije u nastavku prosvjeda oporbe uhićeno je više od 1.400 ljudi. Među uhićenima su i vođe oporbenih stranaka, a prema procjenama organizatorana ulice je izašlo oko 50.000 ljudi.

Ranije je glasnogovornik policije Ramli Mohamed Yoosuf ustvrdio da je 236 osoba privedeno od ponoći na različitim mjestima u glavnom gradu. "Uhićeni su prvenstveno radi ilegalnih okupljanja na različitim mjestima u glavnom gradu", dodao je glasnogovornik, po kojemu nije bilo nasilja prilikom uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je bacala suzavac na približno 2000 prosvjednika okupljenih na Trgu Merdeka. Ranije se približno 300 osoba okupilo blizu željezničke postaje odakle ih je rastjerala policija.

Policija je privela oko 150 osoba zadnjih petnaest dana, optužujući ih da potiču na prosvjed dok su politička okupljanja zabranjena u Maleziji bez prethodnog dopuštenja. Većina privedenih je potom puštena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljen prije nekoliko tjedana, prosvjed je organiziralo 60-ak organizacija okupljenih pod zastavom Bersih 2.0, uz podršku oporbenih stranaka. One zahtijevaju da sljedeći opći izbori, predviđeni za 2013., budu "slobodni i transparentni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo