Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
POMOZITE MALOM BARANJCU

Mateo ima tri godine i samo jednu želju - hodati!

Mateo ima tri godine i samo jednu želju - potrčati u parku sa svojim prijateljima. No, teška bolest prikovala ga je uz krevet. Boluje od cerebralne paralize i liječnici mu nisu davali gotovo nikakve šanse. No, ipak, pojavila se nada u njegovo izliječenje. Terapije su skupe, a njegovi roditelji nezaposleni.

RTL/ 10.4.2013. u 18:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mateo Bešić iz Baranje rođen je s oštećenjem mozga i sve do nedavno bio je potpuno nepokretan. Danas samostalno sjedi i puže. I to zahvaljujući roditeljima koji se nisu htjeli pomiriti s crnim liječničkim prognozama.

Prognoza je glasila - Mateo boluje od cerebralne paralize i nikada neće stati na noge. Mateo je u međuvremenu postao purger. Prije nekoliko se mjeseci iz rodne Baranje preselio u Zagreb i krenuo na privatnu terapiju.

"Njegov napredak je nevjerojatno dobar i relativno brz za stanje u kojem je došao. Po mojim prognozama, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, i ako roditelji budu redoviti, to znači da se radi dnevno tri sata, Mateo će za otprilike dvije gdoine hodati. Prognoza je definitivno je pozitivna", smatra neurologinja Maja Roje Novak.

Dvije godine upornog vježbanja Matea dijele od prvog koraka. Međutim, do cilja ne može bez čak 120 tisuća kuna na godinu. Cijena njegova zdravlja ipak je previsoka za mlade i nezaposlene roditelje.

"Stvarno smo svagdje išli i probali sve moguće načine. Jednostavno samo došli u takvu situcaiju da smo se morali obratiti RTL-u. Jednostavno, sami ne možemo", kazala je Mateova majka Tamara Novak.

Uz troškove liječenja, Novakovi moraju plaćati unajmljen stan u Zagrebu, a u Baranji ih čeka još dvoje male djece.

"Imam dijete od godine dana. Prvi njegov korak nisam ni vidjela, možete misliti kako mi je. Ali, opet te dvije godine ćemo izgurati. Samo da Mateo ozdravi. Teško nam je jako, ali nećemo odustati", dodala je majka.

Mateo je sretan i ništa mu nije teško. Na njemu je samo da bude uporan, a njegovi se roditelji moraju brinuti o visokim računima liječenja.

exkluziv@rtl.hr je adresa na koju se možete javiti svi vi koji ovom malom Baranjcu želite darovati prvi korak!

Ovdje su i njegovi podaci:

MATEO BEŠIĆ

Broj računa:  Erste Banka2402006-3102198831

Kontakt: 099 203 7100 (Tamara Novak, mama)

RTL/ 10.4.2013. u 18:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
počastila pjesmom!

Ovo nije očekivala! RTL se iznenadno pojavio pred vratima Tereze Kesovije: S njom smo proslavili njezin rođendan

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba