NE MOŽE IH NITKO VRATITI / Mesić: Bezvezna lupetanja o generalima

Image

U vojsci se može biti samo do određenih godina života pa ih ni Predsjednik ne može vratiti, poručuje Mesić.

26.11.2009.
13:38
VOYO logo

KARLOVAC - Predsjednik Republike Stjepan Mesić, komentirajući novinarima u Karlovcu obećanja nekih predsjedničkih kandidata da će rehabilitirati generale koje je on umirovio 2000. godine - izjavio je kako su "to bezvezna lupetanja".

"To su bezvezna lupetanja, jer Ustav i zakoni u Hrvatskoj propisuju da se u vojsci može biti samo do određenih godina života pa nitko pa ni predsjednik države ne može ih vratiti u vojsku", rekao je Mesić u izjavi za medije nakon posjeta karlovačkoj tvrtki "Alstom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o transparentnosti donacija u svojim predsjedničkim kampanjama, Mesić je kazao kako je njegova kampanja za oba mandata bila takva da su donatori podržavali njegov program da se Hrvatska otvori svijetu i reformira prema euroatlantskim integracijama, što je bio razlog da njegovi donatori nisu tražili osobnu korist.

Mesić smatra da se trebaju ograničiti donacije, jer, kako kaže, ako su one prevelike, onda su i preveliki zahtjevi nakon kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući na upit novinara uhićenja u HAC-u, odgovorio je kako "organi gonjenja trebaju svoj posao obaviti bez pritiska javnosti i politike, jer je tako najbolje za istragu".

Na pitanje treba li istraga ići i prema ministru Božidaru Kalmeti, Mesić je kazao kako tek treba utvrditi činjenice je li bilo kriminala u vezi s bojenjem tunela i slično, dodavši da je Hrvatska sada pravna država u kojoj institucije rade svoj posao te da su pred zakonom svi jednaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu rekao je kako mu nije zadaća samo da zadovolji korisnike proračuna, već da mora biti i motivirajući i razvojan, te kako je trebalo neke projekte, koji ne donose odmah novac, odgoditi, a potaknuti one projekte koji donose novac što prije.

Opisujući krizu našalio se parafrazirajući, kako je kazao, jednog znanstvenika, koji je rekao da kriza pokazuje tko je gol - kao kada u bazenu s plivačima ispustite vodu te se odmah vidi tko je gol i nema ništa, a obećavao je puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo