"SVAKA ČAST, NAŠLI STE ONOG KOJEG STE TRAŽILI" / Mladić bio siguran u Lazarevu

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić objavio je detalje oko uhićenja najtraženijeg haaškog bjegunca. Naglasio je da je akciju proveo MUP Srbije te da im nisu pomagale ničije strane službe.

27.5.2011.
13:17
VOYO logo

BEOGRAD - Ministar unutarnjih poslova Srbije podijelio je s javnošću neke detalje oko uhićenja Ratka Mladića. Naveo je da je uhićenje rezultat strategije koju je usvojio Akcijski tim prije pola godine, a u sve je bila uključena srpska policija.

Odbacio je nagađanja kako su u svemu sudjelovale i strane službe te napomenuo da je akciju uhićenja proveo samo MUP Srbije. Tvrdi da je lokacija u selu Lazarevo pored Zrenjanina prvi put pretresena u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretresene su četiri kuće Mladićevih rođaka koje su praćene nekoliko mjeseci. Dačić je naveo da Mladić nije pružao otpor te da nije koristio lažni identitet. Kod sebe je imao isteklu osobnu kartu Srbije te vojnu legitimaciju.

Mladić je uhićen u prisustvu jednog rođaka. Dačić je precizirao i prve riječi razmjenjene s Mladićem prilikom uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je policajac ušao u kuću i pitao ga da li je on Ratko Mladić, on je odgovorio: Svaka čast, našli ste onoga kojeg ste tražili", naveo je ministar policije.

Mladić se nije kretao selom te ga nitko nije viđao, a živio je u "veoma teškim uslovima, i financijskim i životnim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je i da je u četvrtak privedeno petero Mladićevih rođaka i pomagača koji su i pušteni, a sada je na sudu da odluče o daljnjoj akciji protiv njih.

"Točno je da je Mladić narušenog zdravlja, da mu je desna ruka djelomično oduzeta i da, prema vlastitim riječima, više od deset godina nije posjećivao liječnika. On je pod stalnim liječničkim nadzorom", objasnio je Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da je policija obavila svoj dio posla te da je sada sve na sudu.

Napomenimo da je glasnogovornica Haaškog suda Nerma Jelačić potvrdila da Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) može preuzeti skrb za bolesne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo