strava u samostanu / Molitve za časnu sestru koju su grupno silovala šestorica mladića!

Napad na 71-godišnju časnu sestru najnoviji je u nizu silovanja koji pune naslove tiska, a do njega dolazi nakon nekoliko napada na crkve

15.3.2015.
16:49
VOYO logo

Molitve su odzvanjale u nedjelju u indijskim crkvama za 71-godišnju časnu sestru, žrtvu grupnog silovanja koje ponovno ukazuje na problem seksualnog nasilja u Indiji i oživljuje bojazan kršćanske manjine.

Napad na 71-godišnju časnu sestru najnoviji je u nizu silovanja koji pune naslove tiska, a do njega dolazi nakon nekoliko napada na crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do napada je došlo u petak navečer u indijskoj saveznoj državi Zapadni Bengal, blizu grada Ranaghata, prilikom provale.

Banda kriminalaca provalila je u školu uz samostan i napravila nered po prostorijama, objasnila je policija. Pljačkaši su čuvaru stavili povez preko usta, a potom napali časnu. Ušli su u jednu sobu i uzeli gotovinu, prijenosno računalo i mobitel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorica od šest napadača identificirana su zahvaljujući video-nadzoru. Nagrada od 1500 eura ponuđena je onome tko može dati obavijesti o provalnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Video: RuptlyTV)

Privedeno je još pet osoba, ali policija zasad ne napreduje u istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na snimkama se vidi šest muškaraca u dobi od 20 do 30 godina. Najmanje dvojica su imala oružje a ostali opremu za provalu", rekao je visoki policijski dužnosnik ArnabGhosh.

Časna sestra hospitalizirana je u bolnici u Ranaghatu, 70 km od Calcutte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad u kojem je žrtva bila časna sestra još jednom ukazuje na problem seksualnog nasilja u Indiji.

O tom se pitanju puno govori nakon silovanja i ubojstva krajem 2012. jedne studentice u New Delhiju. Taj je napad izazvao emocije u čitavom svijetu te je o njemu snimljen dokumentarni film čije su prikazivanje prošlog tjedna zabranile indijske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvale su se na potrebu osiguravanja javnog reda ali je njihova odluka izazvala žive polemike. Vlasti se optužuje da se više brinu za reputaciju zemlje nego za sigurnost žena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo